x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Editoriale Dorele, a închis la non-stop!

Dorele, a închis la non-stop!

de Ionuț Bălan    |    11 Dec 2020   •   07:30
Dorele, a închis la non-stop!

 

Dacă non-stop-urile se închid la ora 21, oare vând mai puțină sau mai multă marfă ca înainte? De regulă, când se vând mai puţine, bunurile tind să se scumpească, fiindcă scade volumul și rulajul. 

Dar chiar dacă nu se întâmplă una ca asta, clienții reclamă că li se livrează mai prost la același preț și rezultă că gap-ul de productivitate e nevoie să-l susțină ei, prin deranjul lor.

În fine, am înțeles că o serie de companii de profil suspendă servirea băuturilor alcoolice la bordul aeronavelor. Ele nu sunt neapărat low cost. Deşi cu un sandwich meschin și fără băuturi alcoolice cam toate companiile au devenit low cost. Nu mai există branduri de prestigiu, care să alerge după clienți, cărora să le ofere servicii de top. Şi chiar aşa, cine a despăgubit clientela platinum sau gold, când n-a putut utiliza serviciile exclusiviste din aeroporturi?!   

Sigur că respectivii operatori aerieni nu le mai oferă pasagerilor nici măcar o bere, pentru ca aceştia să nu-și scoată cumva masca. Nu contează preferințele lor și astfel toate companiile ajung să semene, sunt exact ca non-stop-urile care închid la 9. Băncile ajunseseră dinaninte la fel, de când se impusese limita de garantare de 100.000 de euro la depozitele persoanelor fizice!

Oricum ar fi, ca să discutăm în termeni soft, lumea devine mai plicticoasă. De ceva timp nu prea mai aveam eroi ca Ayrton Senna sau Maradona. Suntem în stadiul în care nici măcar nu se mai salvează aparențele. E o lume compusă din antieroi şi un colectivism ce omoară din faşă orice urmă de fantezie şi iniţiativă personală. Unii îi spun egalitarism, alţii, dictatura proştilor, cu neajunsurile semnalate de Gustave Le Bon în cartea Psihologia Mulţimilor.

×