x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Editoriale După mână moartă pentru PNL, mână moartă și pentru vaccinul anti-Covid-19?

După mână moartă pentru PNL, mână moartă și pentru vaccinul anti-Covid-19?

de Serban Cionoff    |    20 Dec 2020   •   22:20
După mână moartă pentru PNL, mână moartă și pentru vaccinul anti-Covid-19?

Trăirăm, vorba lui Nea Mărin, să o vedem și pe-asta! Adică să vedem că mai există cineva care să îi spună „Nein’’ pseudo-președintelui Klaus Iohannis! Mă refer, desigur, la mult-trâmbițata intenție a chiriașului din Dealul Cotrocenilor de a fi primul dintre cetățenii scumpei noastre patrii care se va vaccina anti Covid-19. Gest care, spun propagandiștii aferenți, va genera un uriaș curent de încredere în rândurile populației, care, imediat după transmisia în direct a solemnității vaccinării domnului Klaus Iohannis,  se va încolona și va porni, în masă, către centrele de vaccinare. 

 Fapt semnificativ, acest „Nu’’, categoric nu l-a rostit oricine, ci însuși președintele Comitetului național de coordonare a activităților privind vaccinarea contra Covid-19, colonelul doctor Valeriu Gheorghiță! Domnia sa argumentându-și refuzul într-o declarație absolut răvășitoare. „Nu este de dorit- a spus cu subiect și predicat col.dr. Valeriu Gheorghiță-, pentru că dintr-un gest care este, până la urmă, pentru a convinge și a întări încrederea în vaccinare, se pot  crea alte speculații și nu am dori pentru că se distruge credibilitatea noastră și toată munca noastră’’.

 După cum era de așteptat, un asemenea refuz, exprimat, fără eufemisme și temenele de circumstanță, așa după cum îi stă bine unui discipol al lui Epicur și,deopotrivă, unul ostaș al patriei, nu putea trece neobservat și necomentat. Drept pentru care o felicit pe colega de breaslă, Cătălina Porumbel, pentru ținuta și rigoarea dezbaterii consacrate acestui subiect controversat care a fost difuzată pe canalul Antena 3. Dezbatere din care am putut afla câteva dintre posibilele motive pentru care vrerea domnului pseudo-președinte nu a fost îndeplinită.

 Cu toate acestea, ca simplu cap de locuitor și neavând pretenția să mă pronunț în materie, îmi permit să atrag atenția că este cazul să mai zăbovim asupra unei anumite expresii pe care a folosit-o col. dr. Valeriu Gheorghiță pentru a-și motiva refuzul. Mă refer la sintagma „se pot crea speculații’’ dacă domnul Klaus Iohannis ar fi primul vaccinat împotriva Covid-19 din arealul carpato-pontico-dâmbovoțen.. Speculații care- mare atenție!- ar putea „distruge credibilitatea noastră și toată munca noastră’’. Care ar fi aceste speculații atât de periculoase, am putut afla din emisiunea Cătălinei Porumbel. Ulterior, răspunzând unei întrebări tranșante pe care i-a pus-o, tot aici, la Antena 3, incisiva Oana Zamfir, col.dr. Valeriu Gheorghiță a spus că nu s-a admis domnul Klaus Iohannis să fie primul vaccinat al țării pentru a nu se specula că a fost vaccinat „pe pile’’.  Desigur, este și aceasta o explicație plauzibilă, lista rămânând deschisă. Motiv pentru care îmi permit să adaug o suspiciune rezonabilă.

 Suspiciune care pleacă de la o realitate crudă, adică dintr-o recentă experiență din viața social politică a țării. Așadar, bine cunoscut și, mai ales, dramatic resimțit, fiind faptul că exact insistența și intoleranța cu care Klaus Iohannis și-a arogat postura de propagandist șef al PNL în campania de la locale și parlamentară au fost principalele cauze ale dramaticei scăderi a cotei de încredere a electoratului și, pe cale de consecință, a numărului neașteptat de mic de voturi cu care partidul Brătienilor s-a ales în final. Judecați și dumneavoastră: păi dacă domnul Klaus Iohanis a avut așa o mână păguboasă cu ditamai PNL-ul, partidul său anexă,  nu cumva ar fi foarte-foarte probabil ca, de data asta în postura de propagandist –șef al campaniei de vaccinare anti-Covid-19, domnia sa să aibă, iarăși, tot o mână moartă? În acest fel, riscând „să distrugă ( și n.n.) credibilitatea’’  muncii eminentului nostru front medical?

 Bineînțeles, supoziția mea nu are absolut nimic comun cu declarația col.dr.Valeriu Gheorghiță, dar asta nu însemnă că nu poate fi luată în considerație, fie și doar ca o suspiciune rezonabilă.    

×