x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Editoriale IERI- ADVERSARI POLITICI, AZI- PARTENERI DE PING-PONG POLITICIANIST

IERI- ADVERSARI POLITICI, AZI- PARTENERI DE PING-PONG POLITICIANIST

de Serban Cionoff    |    03 Dec 2016   •   13:36

 

Iarăși, doar nevinovate, simple, coincidențe, ar putea fi considerate imaginile surprinse recent de reporteri indiscreți! Imagini în care apare primarul Clujului, Emil Boc- pseudo-premierul în al cărui mandat Traian Băsescu tăia, cu rânjetul pe buze, salariile românilor și îi punea pe medici și pe asistente să apuce pe căile străinătăților în căutarea unui trai omenesc - jucând ping-pong cu vicepremierul Vasile Dâncu, membru marcant al faimosului ,,Grup de la Cluj’’. Grup care, tot pe vremea când Amiralul Dezastrului Național și clica sa lui tăiau și spânzurau, devenise faimos  pentru că, măre Doamne!, ar fi reprezentat aripa novatoare a PSD-ului. Atât de novatori fiind ei încât, la scurtă vreme de la preluarea primului mandat în vârful Dealului Cotrocenilor,Traian Băsescu îl considera pe proaspătul perdant pesedist le alegerile pentru funcția de primar al Clujului, alt corifeu al grupului,  un interlocutor ok și un bun partener de dialog transpartinic. Mandat câștigat, e bine să ne amintim acest lucru, de…Emil Boc! Vorbesc despre același domn care , ceva mai târziu, era nevoit să plece cam cu coada între picioare din guvernul Victor Ponta, ca urmare a protestelor pe care le-au provocat, pe bună dreptate, niște ziceri ale  sale despre nevestele și copii românilor aflați la muncă în străinătate.

Imaginile la care m-am referit au fost surprinse cu prilejul inaugurării , la Cluj Napoca, a unui ultra modern Parc public de agrement , obiectiv edilitar realizat printr-o investiție comună a Companiei Naționale de Dezvoltare și a Primăriei Municipiului Cluj Napoca și pe care vicepremierul și ministru dezvoltării, Vasile Dâncu, o apreciază ca fiind ,,cel mai bun exemplu de colaborare între guvern și administrația locală’’.    

Luând cât se poate de în serios afirmațiile domniei sale, poate că aș fi considerat și eu că aceste secvențe surprind doar câteva simple momente de relaxare pe care și le îngăduie, fără ură și părtinire, doi  lideri politici de anvergură națională, aflați pe baricadele a două formațiuni adverse în bătălia electorală, dacă microfoanele gazetarilor nu ne-ar fi făcut dovada că discuția lor avea și  conotațiile unei târguieli sadea pe o lege proaspăt promovată de către cabinetul în agonie al tehnocraților a la Varză de Bruxelles.  Bref, replica lui Emil Boc suna cam așa:,,Dacă câștigați voi, ne dați aia cu mașinile’’, după care răspunsul vicepremierului Dâncu confirma că este vorba despre Legea privind ridicarea mașinilor, care atunci când va fi trecută și a cărei strategie a fost ,,puțin modificată’’. Treaba urmând să se petreacă în intervalul de timp dintre alegeri și instalarea viitorului guvern.

Din dorința de a respecta norma deontologică esențială a verificării oricărei informații din trei surse diferite înainte de a fi difuzată în spațiul public, am efectuat această operațiune și am constatat că numai unele surse reproduc discuția dintre cei doi parteneri de ceremonie și de relaxare , în timp ce altele citează doar declarațiile celor doi oficiali, fără a mai face referire la dialogul menționat. În schimb,atent cum îl știm la nuanțe, Radu Tudor ne amintește că Vasile Dâncu, despre care se spune că nu mai este membru al PSD, a fost ministru în Guvernul Năstase, dar și că ,,a fost impus de PSD și Liviu Dragnea  ca vicepremier și ministru al Dezvoltării în guvernul Cioloș’’. Făcând, de asemenea, mențiunea că ,,Emil Boc a fost primul ministru care a tăiat salariile, a mărit TVA și a concediat sute de mii de oameni în regimul Băsescu’’. Pentru a conchide:,,El(Emil Boc n.n.)azi reprezintă PNL’’.

Ceea ce, până la urmă, nu face decât să mai confirme, o dată mai mult, crezul ,,curat murdar’’, adică politicianist, al onorabilului Nae  Cațavencu: ,,în momente ca acestea, micile pasiuni trebuie să dispară!’’ Cu mențiunea că nu numai noi Miticii, răgățănii, suferim de boala politicianismului trans-partinic sau, mai bine spus, intra-partinic…  

×