x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Editoriale Kovesi,mai presus de lege

Kovesi,mai presus de lege

de Dan Constantin    |    24 Iun 2017   •   12:00

Kovesi Codruța Laura ,,a căzut” pe interceptări.Devenită metodă exclusivă de pornire a dosarelor și unică sursă de probare a acuzelor procurorilor anticorupție , vorbele slobozite  de Kovesi devin un bumerang care lovește din plin . Românii au câteva proverbe  care acoperă situația în care se află șefa DNA.Cine sapă groapa altuia, cade în ea;vorbește gura fără tine și , ca o concluzie, folosind expresii din vocabularul kovesian, gura bate curu.

 Discursul doamnei KCL este în sine un rechizitoriu nu atât împotriva procurorilor care s-au lenevit brusc cât o înspăimântătoare radiografie a modului primitiv de conducere a  luptei anticorupție în România.Kovesi  cere subordonaților să dea drumul la dosare, să-i înhațe pe cei cei vizați de cercetări mai vechi, să iasă la număr.Nu contează în interiorul DNA dacă este respectată Constituția,șefa le ține spatele, deciziile Curții Constituționale pot fi fentate ! Aceste îndemnuri la acțiune în afara statului de drept, în disprețul legii fundamentale sunt reale, nu o invenție a unor denigratori interesați să-i scape pe cei vinovați de corupție.

 Kovesi  se apără și susține că unele expresii sunt montate pe banda difuzată. Să admitem că această metodă a ,,aranjării” audio, proprie DNA, a fost folosită și în acest caz. Sunt doar câteva expresii pe care le reclamă ca alterate. Dar dacă bruierea acoperă expresii și mai grave, nume de persoane importante  care trebuiau să fie reținute de procurori? Poate cei care au scos în public cuvântarea programatică au vrut să o protejeze pe KCL de o inculpare rapidă și-i oferă șansa demisiei.

 KCL, cu prestigiul grav avariat după loviturile primite în Congresul Statelor Unite, unde raportul Clarck a fost acceptat și oficializat ca un document care relevă cum sunt încălcate în mod curent principiile justiției și Carta Drepturilor Omului în cadrul campaniei anticorupție din România, aceste înregistrări confirmă derapajele de la normele statului de drept. Calea aleasă de a ieși din prăbușire este proprie DNA. Pune în față alte instituții să o spele de mizerie- Inspecția judiciară și Secția pentru procurori a CSM,Parchetul General unde s-a plâns că este ascultată din interiorul DNA.Dacă scapă și  din această criză putem spune fără greșeală că  KLC este mai presus de lege în România.

×