x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Editoriale La mila aritmeticii

La mila aritmeticii

de Adrian Cercelescu    |    26 Mar 2021   •   07:30
La mila aritmeticii

Vestea bună legată de cifra trei e că Raluca Turcan nu vorbește de trei zile. Altfel, la cum explica ea tăierea sporurilor la doctori ca să se facă dreptate la brancardieri, ajungeam să ne intubeze liftierele.

 

Vestea proastă e că, de la 3 la mie, n-o să mai ai voie să ieși din localitate. De la 4, îți scurtează weekendul și de la 7,5 îți scurtează toată săptămâna, adică te bagă în casă la opt seara. Asta scrie pe ultima hârtiuță ieșită pe sub ușa Situațiilor de Urgență, dar cică încă mai calculează.

 

Au ales soluția mai simplă, pentru că mai greu era să explice Timișoarei de ce naiba ea e în carantină pentru că a sărit de 6 la mie, iar Bucureștiul e slobod la 6,5. De fapt explicația e destul de clară, dar nu știu ei cum să se exprime, ca să nu sune chiar așa: degeaba faci revoluție la Timișoara, dacă nu ies miticii să-l fugărească pe Cîțu până pe acoperiș.

 

În toată bulibășeala asta, s-a rezolvat totuși una dintre marile probleme ale pandemiei. De un an, ne tot certăm care e mai bună pe vremea asta, școala online sau școala la școală. Răspuns corect: vacanța.

×