x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Editoriale Orban ține ca gaia-mațu, cu motivul fals al demiterii  profesorului Streinu Cercel

Orban ține ca gaia-mațu, cu motivul fals al demiterii  profesorului Streinu Cercel

de Dan Constantin    |    24 Apr 2020   •   21:14
Orban ține ca gaia-mațu, cu motivul fals al demiterii  profesorului Streinu Cercel

Premierul Orban rămâne cantonat în manipularea grosieră care a fost pusă la cale pentru  sancționarea profesorului Adrian Streinu Cercel. Într-un interviu la Antena 3 a împachetat într-un șir de fraze fără conținut și logică acuzația falsă că Streinu Cercel a băgat spaima în populație cu propunerea de carantină pentru persoanele în vârstă. Ludovic Orban nu a acceptat evidența și cronologia declarațiilor făcute de Tătaru Nelu, ministrul Sănătății și secretarul de stat Horațiu Moldovan, cei doi oficiali care au susținut și avansat în spațiul public măsurile de plasare a persoanelor de peste 65 de ani.în hoteluri sau alte spații de carantinare.

Stamule, consilier al primului ministru, declarase în urmă cu trei zile că draftul de proiect pentru măsurile care trebuiau luate în cazul epidemiei coronavirus în România era redactat la Institutul Balș în luna februarie, deci  era depășit.

 Orban a spus că profesorul Streinu Cercel ,,a făcut și alte declarații”, care indică un motiv mai extins pentru demiterea lui de la Comisia ANTI-COVID-19.Premierul a menționat declarațiile profesorului Cercel care vizau testarea populație.

 Într-o emisiune moderată de Oana Zamfir la Antena 3 în 11 aprilie, profesorul Cercel a făcut o serie de aprecieri critice la măsurile luate de autorități. El s-a referit la întârzierea închiderii frontierelor,la exportul de muncitori români în focare de COVID-19 din Europa și la folosirea la jumătate a capacității de testare. 

  •  

×