x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Editoriale Până la urmă, cine este adevăratul primar al sectorului 1?

Până la urmă, cine este adevăratul primar al sectorului 1?

de Serban Cionoff    |    16 Iul 2021   •   10:14
Până la urmă, cine este adevăratul primar al sectorului 1?

Două subiecte au ținut ieri afișul zilei: aterizarea forțată, în Piața Charles de Gaulle, a unui elicopter militar american și punerea în libertate a lui Liviu Dragnea. Subiecte care, fără doar și poate, merită să fie discutate cu toată atenția și cu maximă rigoare. Numai că, fiind concentrați sau, mă rog, focusați, pe aceste două subiecte, nu am dat atenția cuvenită unui al treilea subiect, cel puțin la fel de important aș zice eu. Este vorba despre faptul că, după renumărarea voturilor exprimate, în 20 septembrie anul trecut, pentru alegerea primarului sectorului 1, a rezultat că adevăratul câștigător este Dan Tudorache și nu Clotilde Armand, așa cum ne confirmau datele comunicate de către Autoritatea Electorală Permanentă. În realitate, contracandidatul Clotildei Armand la funcția de  edil șef al celui mai mănos sector al Capitalei, adică Dan Tudorache, având în plus peste 1.700 de voturi. Cifră care ar putea suferi modificări în cazul că s-ar da de urma sacilor cu voturi din 20 de secții de votare, care s-au volatilizat la momentul oportun.   

 Foarte adevărat, știrea despre adevăratele rezultate ale alegerilor de la sectorul 1 nu a fost comunicată, în mod oficial, de către autoritățile care au procedat la renumărarea voturilor sau direct de către procurorul Sorin Iașinovschi de la SIIJ, cel care a avut curajul să demareze operațiunea, ci a fost confirmată de Mirel Curea, un jurnalist apreciat pentru seriozitatea și probitatea sa, inclusiv într-un text savuros apărut pe pagina sa de Facebook în formula unei misive adresate doamnei Clotilde Armand. Fapt semnificativ, până la ora când scriu aceste rânduri, nimeni nu l-a contrazis, de asemenea în mod oficial, ceea ce mă face să cred că aici ar putea să fie și ceva adevăr. Culmea-culmilor!, nici persoana direct afectată de această răsturnare de scor, recte Clotilde Armand, nu a ieșit în agora ca să își prezinte opinia despre acest subiect care o vizează direct, adică pe ici pe acolo prin punctele esențiale, altminteri, domnia sa fiind renumită pentru ușurința cu care ia foc din te miri ce. Și atunci?…

  Atunci, dacă ar fi să dăm curs uzanțelor scenaritei, am putea spune că există anumite interese ca atenția marelui public să fie ținută fix pe aterizarea forțată a elicopterului american și/sau pe ieșirea din închisoare a lui Liviu Dragnea tocmai pentru a nu se discuta despre cine este adevăratul câștigător al alegerilor pentru funcția de primar al sectorului 1. După care, firește, să nu se mai discute nici despre ce spune legea că ar trebui să se întâmple cu cei care, într-un fel sau altul, au fost implicați în fraudarea rezultatelor.  

 Dar, pentru că nu îmi stă în obicei să practic asemenea exerciții, mă abțin să intru în joc. Totuși, o întrebare se impune: de ce, nici până acum, adică o zi și mai bine de când jurnalistul Mirel Curea a confirmat că, după renumărarea voturilor, Dan Tudorache are cu peste 1700 de voturi mai mult decât Clotilde Armand, nu există o comunicare oficială care să confirme sau să infirme știrea? Mă rog, s-ar putea invoca faptul că, în realitate, nu s-au încheiat operațiunile de renumărare a voturilor sau mai știu ce alte proceduri, dar, iertat să fiu,chiar și în aceste condiții, a te face că nu te privește sau, mai grav, a lua poziția mutului atunci când în spațiul public circulă o informație de o asemenea gravitate, asta, în nici-un caz, nu sună a bine. O fi, ea, tăcerea, de aur, dar parcă prea multe lucruri lasă să ne spună această muțenie oficializată…

 Așadar, este sau nu este adevărată știrea despre rezultatele alegerii primarului sectorului 1? Și, de fapt , cine este cu adevărat, sectorului? Aceasta e întrebarea!

         

×
Subiecte în articol: clotilde armand dan tudorache