x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Editoriale Pe când un mesaj prezidențial de Ziua Internațională a Proprietarilor caselor deținute cu acte în regulă?

Pe când un mesaj prezidențial de Ziua Internațională a Proprietarilor caselor deținute cu acte în regulă?

de Serban Cionoff    |    09 Dec 2020   •   12:57
Pe când un mesaj prezidențial de Ziua Internațională a Proprietarilor caselor deținute cu acte în regulă?

Putea, oare, să rateze pseudo-președintele Klaus Iohannis să nu emită un mesaj de Ziua Internațională a Anticorupției și să rateze ocazia de a mai ne mai ține o lecție de civism și de bune maniere? Firește că nu, cu atât mai mult cu cât această zi a fost instituită de către Convenția Națiunilor Unite împotriva Corupției, așa încât, prin el însuși, faptul de a o neglija ar fi însemnat o gravă și impardonabilă dovadă a lipsei de respect față de această prestigioasă entitate a Națiunilor Unite. Desigur, au dreptate și cei care spun că bine ar fi fost dacă domnul chiriaș din Dealul Cotroceni s-ar fi arătat la fel de receptiv și în cazul reportului preliminar al misiunii OSCE care a monitorizat alegerile parlamentare, document în care este criticată implicarea în campania electorală prin care și-a precizat clar preferința politică pentru un anumit competitor.

 Omisiune cu atât mai surprinzătoare cu atât mai mult cu cât, în mesajul dat azi publicității, sub semnătura domnului Klaus Iohannis citim această afirmație foarte corectă pe fond: „Mituirea, nepotismul,abuzul de putere sunt toate forme ale acestui flagel care erodează, de fapt, dezvoltarea societății”. Scuzați-mi, vă rog, curiozitatea, dar, dacă extindem sfera termenului „nepotism”, nu cumva ajungem exact la favorizarea, în campania electorală și după aceea, a unui anumit partid clientelar? Adică a PNL, partidul său breloc.  Exact la ceea ce face acum, sub ochii noștri, pseudo-președintele Klaus Iohannis, cel care pur și simplu calcă în picioare opțiunea majorității electoratului prezent la urne duminică, opțiune clar exprimată de rezultatele votului, refuzând să încredințeze partidului câștigător, Partidul Social Democrat, mandatul de a forma viitorul guvern al României. Act absolut inacceptabil într-un stat de drept și într-o democrație consolidată, așa după cum pretinde agit-propul arondat la Cotroceni că suntem și care, în realitate, se încadrează perfect în categoria abuzurilor de putere care, după cum scrie și iscălește domnul pseudo-președinte, „erodează, de fapt, dezvoltarea  societății”?

 La urma-urmelor, de ce ne-am mai mira, atâta vreme cât, ieri, cu prilejul Zilei Constituției României, tot pseudo-președintele Klaus Iohannis, vărsa potop de lacrimi de crocodil înfierând cu pathos „derapajele publice ori tendințele de îndepărtare de la parcursul democratic al României”, generate de „incapacitatea decidenților” de a aplica cu bună credință Constituția   și „de a-și înțelege rolul și responsabilitatea pe care o funcție publică le implică”?...

 Iată de ce, respectând solemnitatea Zilei Internaționale a Anticorupției, nu pot considera mesajul pseudo-președintelui Klaus Iohannis decât ca pe un nou recital de crasă demagogie politicianistă și doar atât! În schimb, aștept cu maxim interes să citesc mesajul  pe care îl va transmite Klaus Iohannis cu prilejul sărbătoririi Zilei Internaționale a Proprietarilor caselor deținute cu acte în regulă. Zi care, deocamdată, nu există, dar, mai știi?, poate profită domnia sa de ocazie și lansează inițiativa.

×
Subiecte în articol: Klaus Iohannis