x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Editoriale Pe cine nu poate tămădui apa sfințită...

Pe cine nu poate tămădui apa sfințită...

de Serban Cionoff    |    07 Mai 2021   •   15:24
Pe cine nu poate tămădui apa sfințită...

Ziua de astăzi este, pentru creștin-ortodocși Ziua Izvorului Tămăduirii. Ziua în care Sfânta Fecioară Maria l-a învățat pe Leon I, împăratul bizantin, să îl ducă pe un orb la un izvor din pădurea de lângă Constantinopol, iar cu apa acestuia să îi potolească setea și să îi ungă ochii întunecați. Învățătură care s-a adeverit, iar, în semn de recunoștință, împăratul a ctitorit o biserică al cărui  nume este „Izvorul Tămăduirii’’. Conform unei luminoase tradiții, și creștini ortodocși de pe meleaguri românești au mers, astăzi, la biserică pentru a lua Apă sfințită care  să îi ferească de boli și să le vindece durerile. Și câtă nevoie mai aveam noi, acum, de această Apă tămăduitoare! Mă refer nu doar la lupta cu acel nenorocit Covid-19 care, de mai mult de un an, ne-a răvășit viața și gândurile, ci și la multe, grele încercări prin care ne este dat să trecem datorită unui Pseudo-președinte care nu are ochi decât pentru propriile ambiții de putere și care,pentru asta, se folosește numai și numai de niște guWERNE-marionetă.

 Adevăr dureros, confirmat și  în această „Săptămâna Luminată’’, când ne este dat să trăim și să vedem  revoltătoarele dovezi ale neputinței și relei credințe ale acestei Puteri oarbe și avide, tot mai străină de Interesul Național al României Europene. O putere avidă și discreționară pentru care nu omul,cetățeanul și binele public contează ci numai propriile ambiții,ca și cele ale cercurilor de interese și de influență care o susțin. Primul fapt la care am să mă refer este unul cu valoare de nemernic simbol și anume că, până la această oră, o uriașă personalitate a lumii noastre medicale și științifice,academicianul Leon Dănăilă, omul care a dus   numele țării noastre peste mări și țări, se află pe lista de așteptare a Spitalului Foișor. Spital care, după cum știm, a fost în mod abuziv, de-a dreptul samavolnic evacuat și alocat numai pentru tratarea bolnavilor afectați de Covid-19. Așadar un geniu al medicinii românești și universale este silit de niște obscuri gestionari ai scenariului pandemo-isteriei să îndure durerile  cauzate de coxartroză numai și numai pentru că așa o cer jocuri de interese  care au declarat că la Spitalul Foișor „nu există persoane care să aibă nevoie de îngrijiri medicale sau de proceduri specifice specializării spitalului’’. Aceasta fiind doar unul dintre aspectele acestei revoltătoare situații, despre care inimoșii reporteri ai canalului Antena 3 au prezentat, aseară, un  reportaj incendiar. Reportaj despre care era absolut obligatoriu să aibă  cunoștință chiriașul de la Cotroceni. De fapt, să aibă nu numai cunoștință, ci, în primul rând,  o reacție, cu atât mai mult cu cât este  vorba despre academicianul Leon Dănăilă, cel care are în palmares peste 35.000 de operații pe creier, un Bun Național în deplinul înțeles al cuvântului. Ceea ce, de bună seamă, a provocat   o puternică emoție colectivă și o mare așteptare a unei intervenții  ferme din partea celui căruia atât de mult îi place să i se spună că a fi președintele tuturor românilor.

 Dar dacă pseudo- președintele Klaus Iohannis nu a catadicsit să scoată măcar o vorbuliță în cazul academicianului Leon Dănăilă , atunci de ce ne-am mai mira că personajul nu numai că tace mâlc,dar nici măcar nu a mișcat un deget într-un alt caz, de o mare gravitate. Deși trebuia să facă asta, în mod imperativ,  în temeiul îndatoririi de a fi cu adevărat președinte al tutor românilor. Mă refer la drama familiei Furdui, români stabiliți cu acte în regulă în Republica federală Germană, oameni modești și cinstiți cărora o autoritate ce pretinde că ar proteja drepturile copiilor le-a luat în mod samavolnic de lângă ei cele șapte odrasle, încălcând în mod brutal regulile internaționale în materie. Caz revoltător care a fost făcut public de către senatorul Titus Corlățean în plenul Camerei Superioare a Parlamentului României, cerând primului ministru,Florin Cîțu, și ministrului afacerilor externe, Bogdan Aurescu, să  facă demersurile necesare pe lângă autoritățile statului german pentru a pune capăt unui asemenea revoltător abuz. Solicitare pe care mulți dintre cei care au comentat acest caz au considerat că trebuie să fie preluată și finalizată de către însuși domnul Klaus Iohannis,date fiind supra- excelentele sale relații cu înaltele autorități de stat de la Berlin. Aceasta a fost, însă, doar încă o  speranță fără rost a noastră, a celor care mai credeam că avem un președinte devotat țării și cetățenilor săi. Dar, se vede treaba că și de data asta, ne-am înșelat amarnic! Pentru că domnul pseudo-președinte Klaus Iohannis nu a binevoit să facă nici măcar un gest de circumstanță, adică un simplu telefon la cancelariile din Berlin, deși este bine știut că, de regulă, face asta atunci când anumite interese o cer. Să nu vă așteptați să vă spun  și la ce anume interese mă refer, fiindcă mai bine tac...

 Pe cale de consecință, nici că trebuie să ne mai mirăm atunci când constatăm că domnul pseudo-președinte nu a scos o vorbuliță nici în ceea ce privește împușcarea ursului Arthur de către junele prinț Emanuel von zu Liechtenstein. Caz care,tot pe bună dreptate, a revoltat multă lume. De data asta, însă, tăcerea pseudo-președintelui fiind explicată prin faptul că tatăl prințului Emanuel este Nicolas von zu Liechtenstein, cel care acum un an l-a decorat pe domnul Klaus Iohannis cu medalia Societății Europene Caudenhove-Kalergi pentru (ați ghicit!) „rolul său în construcția europeană’’. Înțelegeți, așadar, cât de grav ar fi afectat acest edificiu un telefon de la București în care ilustrul tată să fi fost informat,tocmai de către  laureatul de anul trecut, despre ce isprăvi face fiul său pe meleaguri românești! Cât privește supozițiile, nu chiar lipsite de temei, care există asupra circumstanțelor în care prințul Emanuel a făcut ce a făcut prin pădurile din județul Covasna- citez:,,ursul a fost omorât cu complicitate guvernamentală’’(Mihai Tudose), respectiv „afacere de corupție sau afacere de stat’’(Ion Cristoiu)- fac și de data asta mențiunea că mă abțin de la orice comentariu, așteptând să se pronunțe autoritățile statului de drept.

  Scriam la începutul acestor însemnări că astăzi,la Ziua Izvorului Tămăduirii, creștinii ortodocși au luat de la biserici Apă sfințită, care să îi vindece și să îi ocrotească. Aceasta fiind o generoasă tradiție a ortodocșilor pe care s-ar putea să nu o regăsim și la alte culte creștine de care aparțin unii dintre diriguitorii trebilor noastre publice. Mă refer, în primul rând, la pseudo-președintele Klaus Iohannis.

 Deși, mă îndoiesc foarte tare că, fie și dacă principalul locatar din Palatul Cotroceni ar bea câteva picături de Apă sfințită, asta nici nu i-ar lumina  gândurile și nici nu l-ar ajuta să se scape de boala puterii oarbe.

 

 

×