x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Editoriale Tătaru, un trepăduș politic de speță joasă

Tătaru, un trepăduș politic de speță joasă

de Dan Constantin    |    23 Apr 2020   •   16:59
Tătaru, un trepăduș politic de speță joasă

Nelu Tătaru, de profesie medic, ajuns printr-un concurs de împrejurări ministru al Sănătății, s-a dovedit a fi un mărunt trepăduș politic. Nu a putut să-și depășească condiția de chirurg de apendicite, făcute corect la Huși. Partidul care l-a scos din anonimat l-a pus să „opereze” mai sus de capacitatea lui. Adică să lovească în profesori universitari, șefi de clinici și institute. 

În plină ascensiune a epidemiei coronavirus, Tătaru îl demite pe profesorul Adrian Streinu Cercel din Comisia ANTI -COVID . Decizie stupidă a ministrului, care își ia în cârcă dorința lui Iohannis și a premierului Orban-doi „specialiști” roși de orgolii care nu suportă ca mințile luminate să le stea în preajmă și să-i sfătuiască. Or , Streinu Cercel era și mai doxat, și mai apreciat de populația României decât liota de politruci chemați să ne apere de pandemie.

Motivul pentru sancționarea lui Cercel a fost un document din februarie, un scenariu emis de specialiști de la Institutul de boli infecțioase ale cărui măsuri au fost de fapt preluate și oficializate în ordonanțele militare. O manipulare grețoasă, difuzată intens de aparatul de propagandă oficială, a fost baza pentru criticile vehemente lansate de Iohannis de la Cotroceni și preluate de cutia de rezonanță a lui Sică Mandolină,ca refren.

Înlocuirea lui Streinu Cercel cu motivul fabricat grosier al „Vacanței Mari” devine  periculoasă în condițiile în care cel demis conduce institutul care dirijează stiințific toată strategia medicală în lupta  cu pandemia. Nelu Tătăru avea șansa să se comporte ca un medic, nu ca un umil slujbaș care se ține de scaun și-i temură pantalonii la prima încruntare a șefului. FUNCȚIA DE MINISTRU ÎI VA TRECE REPEDE, DAR JEGUL DE DOUĂ DEȘTE AL CAZULUI CERCEL SE VA VEDEA PE FRUNTEA LUI CA O UNIFORMĂ PE CARE ȘI-A DORIT-O .

×
Subiecte în articol: nelu tataru adrian streinu cercel