x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Fun Florentina face si da lectii de sport

Florentina face si da lectii de sport

de Adriana V. Paduraru    |    15 Iul 2005   •   00:00
Florentina face si da lectii de sport
HEALTH&CARE -15’ de incalzire
Pe Florentina Opris o cunoasteti de la emisiunea "Sport, dieta si o vedeta" prezentata in fiecare sambata, de la ora 10:30, de Prima TV.

Florentina a facut sport de performanta din adolescenta, asa ca organismul ei este obisnuit cu miscarea, ba chiar ii cere sa faca sport. "Pentru ca nu sunt o adepta a aparatelor, prefer sa-mi lucrez musculatura cu ajutorul propriului corp. Asa ca fac acasa exercitii care sa-mi tonifice intreaga musculatura. Incep cu o alergare usoara pe loc, dupa care execut exercitii pentru musculatura abdomenului (o ghemuire urmata de o extindere). Desi sunt foarte simplu de facut, aceste miscari sunt foarte eficiente. Apoi imi lucrez muschii fesieri. Fac o serie de 100 de repetari de semigenuflexiuni si cate 50 de fandari pentru fiecare picior. Pentru musculatura bratelor execut flotari pe perete. Pentru ca exercitiul sa fie executat corect, calcaiele nu trebuie ridicate de pe sol. Nici un program de-al meu nu se incheie fara exercitii de mobilitate", ne-a explicat profesoara de sport de la Prima. Tot acest program nu dureaza mai mult de jumatate de ora. Daca este facut in fiecare zi ne ajuta sa ne mentinem in forma.

EDUCARE. Exercitiile de sala care ii plac foarte mult Florentinei sunt cele de step aerobic si cele executate cu mingi, elastice sau bastoane. Insa totul trebuie facut cu masura. "Am ajuns la concluzia ca organismul nu trebuie fortat, ci educat", spune prezentatoarea. Ea este de parere ca, pentru a fi sanatosi, este de-ajuns o simpla plimbare sau joaca in parc cu copilul: "Mie imi place sa profit de natura. Fac plimbari lungi, vara inot in lacul de acumulare de la Crivaia, iar iarna schiez. De asemenea, ori de cate ori avem ocazia, eu si baietelul meu mergem cu rolele". Din pacate, oamenii au o perceptie gresita asupra efortului fizic si a sportului. Trebuie insa sa percepem miscarea ca pe ceva normal si firesc. "Am fost creati pentru a face sport. Avem peste 700 de muschi care trebuie pusi la treaba. Altfel riscam sa avem probleme mari de sanatate", a explicat Florentina.

REGIM. Daca avem kilograme in plus, atunci miscarea trebuie combinata cu un regim alimentar. Insa si aici totul trebuie facut cu masura: "Trebuie sa-i dai un ragaz corpului pentru ca in timp te-ai ingrasat, in timp vei slabi. In plus, vei putea ocoli cu usurinta tentatiile. Daca te infometezi, ispita va fi mult mai puternica si nu vei putea rezista". Florentina are si mici trucuri pentru a "pacali" creierul: "Mestec foarte, foarte incet. Si, inainte de masa cu o jumatate de ora, beau un pahar cu apa. Astfel rezolv doua lucruri: daca organismul are nevoie de lichid, i l-am dat, si senzatia de foame dispare. Si daca ma gandesc la digestie, hidratarea inainte de masa este foarte buna".

SFATURI. Prezentatoarea emisiunii "Sport, dieta si o vedeta" de la Prima TV se fereste sa dea sfaturi. Si asta pentru ca este convinsa ca vointa fiecaruia are un cuvand foarte important de spus. "Daca ai vointa, poti sa faci cateva exercitii acasa. Sigur fiecare dintre noi isi aduce aminte miscarile pe care le facea la ora de educatie fizica. Bineinteles, organismul nu trebuie stresat. Daca azi ai chef de miscare, fa cat poti de mult, daca maine nu ai chef, atunci lasa-l in pace. Cu siguranta peste doua-trei zile poti face mult mai mult efort. Asta nu inseamna sa ne lasam de val si sa mai facem exercitii peste o saptamana", a mentionat Florentina. Nici alimentatia nu trebuie sa maltrateze organismul. "Daca iti respecti corpul si el te va respecta pe tine. Organismul are nevoie de alimentatie pe tot parcursul zilei. Nu trebuie infometat ziua si bombardat seara cu mancare."

DVD cu exercitii


Pentru doamnele care vor sa faca cateva miscari acasa, Florentina a pregatit niste exercitii pentru zona abdomenului: "Stiu ca femeile au probleme in zona asta si isi doresc foarte mult sa scape de ea". Femeile care vor sa aiba grija de corpul lor pot gasi la magazinele de specialitate caseta video, DVD-ul si CD-ul "Sport cu Florentina". De asemenea, pot accesa site-ul www.florentina.ro.

"Eu incit femeia sa faca sport alaturi de mine. DVD-ul este structurat sub forma unui site. Acolo am sfaturi pe care utilizatorul le poate accesa dintr-un singur buton", a explicat vedeta Prima TV. Peste cateva luni intentioneaza sa scoata un nou dvd cu un alt program legat de coapse.
×
Subiecte în articol: sport florentina exercitii