x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Fun Talentul de balerină al actriţei Natalie Portman, criticat

Talentul de balerină al actriţei Natalie Portman, criticat

24 Mar 2011   •   15:56
Talentul de balerină al actriţei Natalie Portman, criticat

În ciuda faptului că performanţa actoricească oferită de Natalie Portman în „Black Swan” a fost îndelung aclamată, s-au găsit totuşi voci care să critice. Şi dacă interpretarea personajului era destul de greu de criticat, atunci s-a găsit ocazia unor comentarii negative în ceea ce priveşte dansul actriţei. Natalie Portman a avut două dubluri, fapt care i-a făcut pe cârcotaşi să sugereze că actriţa n-ar fi dansat de fapt pentru acest film.

Benjamin Millepied, coregraful care s-a ocupat de mişcarea scenică şi actualul iubit al actriţei, îi ia însă apărarea, spunând că integritatea interpretării acesteia nu ar trebui pusă sub nici o formă la îndoială. „A fost atât de credibil, mişcarea a fost fantastică. Există diverse voci care susţin acum că dublurile sale au efectuat aproape tot, dar nu e adevărat, nu au făcut decât câteva mişcări ale picioarelor şi un exerciţiu în diagonala studioului. Serios, 85% din film este Natalie”, spune Millepied, care adaugă că a compus coregrafia în aşa fel încât să nu fie complicat şi mişcările să fie fluide, îndepârtându-se de baletul clasic, dar folosindu-se de iluzia dată de camera de filmat.

Natalie Portman nu era străină de balet înainte de a se implica în proiectul „Black Swan”. În plus, actriţa a vorbit deschis de la bun început despre antrenamentul riguros de cinci ore pe zi pe care l-a făcut timp de un an înainte de a începe filmările. Performanţa ei ca balerină este susţinută şi de cele două dubluri ale sale. Prosa, una dinre dansatoare a declarat că Natalie a muncit extraordinar de mult iar acest lucru a fost vizibil, toate dansatoarele de pe platou fiind uimite de cât de bine a reuşit să interpreteze paşii de balet. 

×
Subiecte în articol: balet natalie portman black swan