x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Fun Wesley Snipes, condamnat la trei ani de închisoare fără drept de apel

Wesley Snipes, condamnat la trei ani de închisoare fără drept de apel

21 Noi 2010   •   16:40
Wesley Snipes, condamnat la trei ani de închisoare fără drept de apel

Actorul Wesley Snipes a fost condamnat la trei ani de închisoare, pentru evaziune fiscală. În plus, apelul său pentru rejudecare a fost respins, sentinţa rămânând definitivă. "Acuzatul Snipes a avut parte de un proces corect. Acum a venit timpul să fie pusă în practică hotărârea judecătorească" a declarat judecătorul districtual Terrell Hodges, citat de Reuters. Acesta a respins şi cererea de cauţiune depusă de avocatul actorului din trilogia "Blade".

Astfel, Snipes a fost condamnat să meargă direct la închisoare, dar încă nu este clar unde şi când va trebui actorul să înceapă ispăşirea sentinţei în spatele gratiilor. Avocatul acestuia, Daniel Meachum, insistă totuşi că va face un nou apel, în ciuda faptului că tribunalul a refuzat înaintarea unor no acţiuni de judecată. "Wesley a fost foarte dezamăgit, dar continuă să fie puternic şi să gândească pozitiv" a declarat Meachum.

În cadrul acestui proces, Snipes a scăpat, însă, de alte cinci capete de acuzare care vizau tot evaziunea fiscală. Actorul a fost judecat pentru că, potrivit tribunalului, el a câştigat mai bine de 38 de milioane de dolari începând cu anul 1999, dar că nu a plătiti nici o taxă sau vreun impozit până în luna octombrie 2006. El urmează acum să fie înştiinţat de autorităţi când va fi stabilită data în care va trebui să se predea. "Probabil va fi notificat printr-un e-mail" a spus Eric Thompson, supervizor în cadrul sediului din Orlando, Florida, al US Marshal Service. El a menţionat doar că închisoarea în care se va afla Wesley Snipes nu este în Florida.

×