x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Horoscop 6 cele mai empatice zodii

6 cele mai empatice zodii

24 Aug 2020   •   12:41
6 cele mai empatice zodii
Sursa foto: pixabay.com

Empatie avem cu toții, unii mai multă, alții mai puțină. Să fim empatici înseamnă doar să fim deschiși la emoțiile altor oameni, scrie yourtango.com 

Aceasta este abilitatea de a prelua energia celorlalți, care poate fi veselă sau tristă. Adevăratele persoane empatice sunt cele care simt sentimentale celorlalți și le înțeleg. Cei falși postează doar citate pe rețelele de socializare, arătând lumii cât de sensibili și bine crescuți sunt. Empatiile reale sunt cele care simt durerile ori bucuriile celor din jur, ceilalți fac doar declarații pentru a obține aplauze. 

Simpatia este sora simpatiei. În timp ce simpatia ne permite să ne pară rău pentru o altă persoană, empatia ne ajută să înțelegem și să ne legăm emoțional de altcineva. 

Care sunt semnele cele mai empatice

 

Pești (19 februarie - 10 martie)

Este greu să faci pe placul tuturor dar se întâmplă să fii cu adevărat empatic și, între aceste două lucruri te afli, practic într-o stare de agitație și anxietate. Știi când familia ta suferă și le preiei din stările negative. Nu pentru că vrei, ci pentru că vrei să-i ajuți. De cele mai multe ori oamenii te vor pe lângă ei pentru că prezența ta este calmantă și pașnică. Simți greutatea lumii și încerci să nu arăți asta. 

Taur (20 aprilie - 20 mai)

Ești incredibil de sensibil la emoțiile celorlalți, împrumutând chiar stările lor psihice. Recunoaște acest lucru și permite-ți doar să fii acolo pentru alții. Le preiei durerea, iar natura ta bună și dorința de ajutor este adevărată. Ești cel mai bun prieten pe care îl poate avea cineva pentru că știi să calmezi lucrurile cu dragoste și bunătate. 

Fecioară (23 august - 22 septembrie)

Ai oscilat toată viața între perfecționism și a te lăsa pradă stărilor celorlalți. Unul dintre motivele pentru care ai devenit atât de rece, este pentru că trebuie să te protejezi, să nu suferi prea mult. Ca mecanism de supraviețuire, te arăți rece și intransigent. Dar acest lucru este doar o fațadă. Simți totul foarte profund, mai ales când vine vorba de animale. Empatia ta este atât de puternică, încât o simți ca pe o tortură. 

Scorpion (23 octombrie - 21 noiembrie)

Un alt semn care implică, de obicei, multe alte lucruri, care nu au nicio legătură cu sensibilitatea. Ironia este că, deși sunteți cunoscut ca fiind o persoană dură, aveți sensibilitate, îi îngrijiți pe ceilalți și sunteți empatici. Vrei să îi ajuți și să-i faci fericiți pe alții. Când simți că un prieten are probleme, ești lângă el. Însă nu ai întotdeauna dreptate. Simți emoțiile lumii. Ești empatic dar, de multe ori, nu le simți pe ale tale. 

Vărsător (20 ianuarie - 18 februarie)

Empatia ta este profundă și tratezi lumea din jurul tău așa cum un părinte are grijă de un copil. Ești preocupat de cei din jurul tău și dacă sunt supărați, vrei să le iei durerea din suflet. Nu poți suporta ideea că cineva este abandonat sau trist și îți petreci mult timp încercând să-i faci pe oameni fericiți. Uneori ei îți cer ajutorul și asta te face fericit, dar când empatia ta este neprecizată, ai tendința să te enervezi. Și furia ta este o problemă. Ea îți amorțește empatia, te face mai puțin receptiv față de oamenii din jurul tău.

Gemeni (21 mai - 20 iunie)

Ești cu adevărat empatic, deși nu îi este mereu ușor. Înțelegi sentimentele celorlalți și, uneori, începi să te simți rău din cauza asta. Te îmndepărtezi de oameni pentru că pur și simplu te afectează durerea și anxietatea celorlalți. Însă dacă cineva ajunge la tine, vei ști să îi fii aproape. Nu poți să le fii de ajutor în mod constant, deoarece este prea mult pentru tine. Totuși, încerci să fii alături de ei.

 

 

×
Subiecte în articol: horoscop zodiac empatie