x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Horoscop Diferențele dintre zodiile active și cele receptive

Diferențele dintre zodiile active și cele receptive

de Moira Dună    |    25 Mar 2021   •   14:17
Diferențele dintre zodiile active și cele receptive
Sursa foto: Pixabay.com

Pentru majoritatea oamenilor, astrologia înseamnă doar cele 12 zodii. Fiecare semn are propriile energii, calități, atribuții și puncte forte unice, acestea fiind împărțite în diferite categorii. Este posibil să știi deja care dintre cele patru elemente corespunde zodiei tale. Dar pentru început este mai ușor să te familiarizezi cu cele două dualități, care îți pot oferi o idee generală despre energia fiecărui semn, scrie bustle.com.

Astfel, toate zodile sunt împărțite în două feluri de dualități, cunoscute sub numele de polarități sau binare. Se crede că fiecare semn are o încărcare „pozitivă” sau „negativă” a energiei sale, descrise ca fiind active versus receptive. Aceste asociații sunt oarecum similare cu conceptul taoist de yin și yang.

Semnele active tind să fie mai concentrate pe acțiuni și gânduri, în timp ce semnele receptive dau importanță emoțiilor și experiențelor senzoriale. Pentru o lungă perioadă de timp, cele două dualități au fost cunoscute ca energii „masculine” și „feminine”. În timp ce aceste expresii sunt încă folosite, mulți astrologi preferă un altfel de limbaj pentru a descrie energia. Știind ce înseamnă dualitățile în astrologie, te poate ajuta să înțelegi personalitatea semnului la un nivel mai profund, deoarece aceste grupări aruncă lumină asupra modului în care ne direcționăm energia și interacționăm cu lumea din jurul nostru.

Zodiile active sunt semnele pasionale, comunicative, de foc și de aer: Berbec, Gemeni, Leu, Balanță, Săgetător și Vărsător. Acestea sunt pozitive sau masculine. Cele șase semne de foc și aer, care se încadrează în dualitatea activă, tind să fie mai sociale, orientate spre acțiune și concentrate pe partea exterioară al gândurilor și mișcării. Se raportează la lume într-un mod dinamic și au inițiativă. Persoanele născute într-una dintre zodiile active sunt mai asertive, rapide și extrovertite decât cele receptive. Ele își direcționează energia către lumea exterioară în moduri tangibile.

Zodiile receptive sunt compuse din semnele pragmatice ale pământului și semnele emoționale ale apei: Taur, Rac, Fecioară, Scorpion, Capricorn și Pești. Acestea sunt negative sau feminine. Însă „negativ” nu este un lucru rău, înseamnă pur și simplu că energia acestora este mai concentrată spre interior. Cele șase semne ale pământului și apei, care se încadrează în dualitatea receptivă, tind să fie mai introspective, pasive și să acorde atenție sentimentelor și simțurilor lor. Ele se raportează la lume într-un mod mai blând și mai lent și sunt mai susceptibile să reacționeze decât să ia inițiativa. Persoanele născute sub unul dintre semnele receptive sunt de obicei mai introvertite decât semnele active și preferă să analizeze lucrurile înainte de a lua decizii.

×
Subiecte în articol: zodii