x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Horoscop Mercur retrograd în Scorpion. Cum influențează fiecare zodie

Mercur retrograd în Scorpion. Cum influențează fiecare zodie

de Moira Dună    |    13 Oct 2020   •   10:45
Mercur retrograd în Scorpion. Cum influențează fiecare zodie
Sursa foto: pixabay.com

Mercur este planeta comunicării, a gândurilor și inteligenței. Ea își incepe mersul retrograd prin Scorpion pe 13 octombrie și îl încheie pe 3 noiembrie, scrie yourtango.com. În aceste 3 săptămâni, trebuie să fim atenți la felul cum vorbim, schimbările de planuri, revenirea fostilor parteneri în viața noastră dar vom avea ocazia și să corectăm lucrurile pentru a ne învăța lecțiile. 

În acest an, Mercur are trei perioade de retrogradare, aceasta fiind ultima. Pe primele două le-am experimentat deja, în intervalul 17 februarie - 10 martie (Pești și Vărsător), 18 iunie - 12 iulie (Rac și Leu).

Semnificațiile retrogradării planetei Mercur 

Când o planetă merge înapoi, ea încetinește mult, pentru a oferi timp să înceapă un nou ciclu. Acest interval este împărțit în perioada pre-umbră, retrogradă și post-umbră, fiecare având o semnificație importantă pentru noi. 

Există două puncte de reflecție pentru ca această perioadă de retrogradare.

Primul este retrogradarea lui Mercur în Scorpion, din octombrie-noiembrie 2019. Importanța sa constă în faptul că revin lucruri cu care ne-am luptat anul trecut și acum este nevoie să le îndepărtăm. Iar primul pas este să recunoaștem că avem nevoie de ajutor. 

Reflectând la intervalul 11 octombrie - 7 decembrie 2019, putem vedea unde am simțit că viața ne-a scăpat de sub control. Deși adevărul poate să ne deranjeze, există un motiv pentru care apare acum.

Al doilea punct de reflecție este ziua de 23 septembrie, când Mercur, o planetă care se mișcă repede, a intrat inițial în zona retrogradă. Aceasta înseamnă că orice a avut loc în acest timp, inclusiv conversațiile, vor constitui un punct central pentru această perioadă, și se va referi și la anul trecut.

În plus, Uranus este deosebit de activ acum, ceea ce înseamnă că această fază retrogradă va aduce schimbări dramatice și, probabil, neașteptate. Uranus se va afla de trei ori în opoziție exactă cu Mercur. Acest lucru va acorda importanță deosebită dezvăluirilor și decizilor. 

Influența asupra relațiilor

Retrogradările planetei Mercur sunt cunoscute pentru aducerea înapoi, în viețile noastre, a lucrurilor sau persoanelor pe care le-am îndepărtat. Uneori este vorba despre reîntâlniri, alteori se referă la o mai mare claritate în privința întâmplărilor care au provocat despărțirile. 

Însă acum este vorba de mai mult. Trebuie să fim atenți la orice acord sau contract pe care l-am încheiat anul trecut, în perioada octombrie-decembrie, când Mercur a fost retrograd, întrucât acesta va fi revizuit. 

Acesta este un mod blând de a spune că relațiile sau căsătoriile  care încep în perioada de retrogradare a lui Mercur, probabil că nu vor dura, cel puțin nu în felul în care gândim. Uneori este vorba de prieteni sau părinți, alteori realizăm doar că sentimentele pe care credeam că le avem, nu au existat niciodată cu adevărat. 

Dar în timpul acestui Mercur retrograd, trebuie să fim atenți la câteva lucruri diferite.

Primul este că orice relație de iubire care a început  a început în perioada 11 octombrie - 7 decembrie 2019, va fi revizuită. Anul acesta este despre schimbare, karma și lăsarea în urmă a multor lucruri și oameni. 

De asemenea, trebuie să știm că în perioadele în care Mercur merge înapoi, nu este momentul să intrăm într-o relație nouă sau să avansăm spre un nou nivel. Dar este momentul excelent pentru a clarifica o poveste de dragoste veche, pe care nu am reușit să o depășim. De multe ori, este nevoie ca stelele să  se alinieze pentru a vedea corect.

Cum afectează cariera

Nu gândim clar atunci când Mercur este retrograd, mai ales dacă este vorba de o idee sau un plan nou. Deci mai bine mergem încet. Deși pot apărea multe oportunități, ne orpim înainte de a lua o decizie finală sau a semna un act până pe 19 noiembrie. 

Acest lucru nu înseamnă că orice facem va duce la dezastru, dar dacă nu dorim ca apoi să analizăm și să reevaluăm lucurile, este bine să ne dăm timp pentru a cerceta și a ne simți încrezători în decizia pe care vrem să o luăm. 

Dacă nu puteți evita să semnați un acord în perioada 16 octombrie - 15 noiembrie, trebuie să știți că acesta ca fi revizuit, indiferent dacă este vorba despre obținerea unui salariu mai mare, sau rezilierea totală a contractului. 

Ce înseamnă pentru fiecare zodie

Berbec

Reflectează la piedicile care îți apar. Poate fi ceva din afara ta sau chiar a propriilor credințe. Fii pregătit să treci peste aceste blocaje, astfel încât să poți merge mai departe.

Taur

A fi sigur pe tine este bine, cu excepția cazului în care încerci să pretinzi că ceva, sau este cineva, nu există. Fii pregătit să te simți inconfortabil. 

Gemeni

Poți învârti lucrurile cum vrei, dar asta nu le face adevărate. Fii gata să intri în grămada dezordonată a propriului tău adevăr, inclusiv în ceea ce ai încercat să te minți.

Rac

Îți place să ai grijă de cei care sunt importanți pentru tine, dar amintește-ți că va trebui  să faci fță propriilor nevoi. Dacă nu ești fericit, nici cei din jur nu vor fi. Fiți pregătit să reflectezi serios la acest lucru și să ai grijă de tine la fel de bine cum te preocupi de ceilalți.

Leu

Nu tot ce strălucește e aur. Ce se află în spatele strălucirii ? Această perioadă de retrogradare va fi o verificare a realității, dacă ai fost atât de prins de aparențe, încât ai uitat de esență.

Fecioară

Poți să te gândești la orice. Poți să planifici, să faci liste și să-ți folosești logica, dar poți spune ce simți cu adevărat ? Aceasta necesită vulnerabilitate și curaj. Fii pregătit să te confrunți cu amândouă, deoarece nu există altă modalitate de a obține ce dorești fără a intra în contact cu inima ta. 

Balanță

Este bine să fii practic, dar poți să-ți schimbi viața, și tu odată cu ea ? Fii gata să te descurci cu neplăcerile provocate de faptul că trebuie să faci față adevărului, chiar dacă îi va afecta și pe alții.

Scorpion

Îți plac secretele tale, dar uneori păstrezi lucrurile dor pentru tine prea mult. Deci, fii pregătit să te confrunți cu realitatea. Este vorba despre faptul că te confruntați cu adevărul despre cine și ce contează cu adevărat. Nu te simți pregătit ? Pacat. Universul este pregătit ! Vei fi fericit la un moment dat, chiar dacă faci crize de nervi pe parcurs, pentru că o viață mai bună începe cu a te transforma tu într-o persoană mai bună. 

Săgetător

Poți visa, dar poți să și faci ? Acesta este despre a-ți permite să trăiești viața pe care o visezi. Scuze îți găsești încă de anul trecut, dar de data asta știi că lucrurile depind de tine. Poate fi o provocare, dar nu se pune problema dacă merită sau nu.

Capricorn

Fie că vrei sau nu, lucrurile se vor întâmpla. Nu-ți irosi energia punându-le bețe în roate altora. Multe lucruri se destramă sau se schimbă pentru totdeauna. Concentrează-te să-ți construiești un drum nou, chiar dacă schimbarea te sperie. 

Vărsător

Să nu ai legături cu cineva, este o modalitate de a face față situației. În cazul tău însă, problema va deveni mai mare. Orice ar fi, nu se va rezolva de la sine. Nu vei scăpa de ceea ce este greu, așa că mai bine fă ce trebuie. Recunoaște, respiră și apoi dă drumul lucrurilor, știind că ai făcut tot ce a depins de tine. 

Pești

Poate că peștii nu aleargă, dar înoată. Nu poți evita adevărul fugind de el. Nu poți să evoluezi întrocând spatele problemelor și nici nu poți evita epunerea părților tale sensibile, pretinzând că nu le ai. Pentru a ajunge să trăiești viața pe care o dorești, trebuie să faci față situațiilor care te sperie cel mai mult. Într-un final vei fi mulțumit. 

 

 

 

×
Subiecte în articol: horoscop zodiac