x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Tech Laborator de teste Studiu: Persoanele care au fost infectate cu COVID-19 dezvoltă imunitate pentru cel puțin șase luni

Studiu: Persoanele care au fost infectate cu COVID-19 dezvoltă imunitate pentru cel puțin șase luni

20 Noi 2020   •   17:43
Studiu: Persoanele care au fost infectate cu COVID-19 dezvoltă imunitate pentru cel puțin șase luni

Persoanele infectate cu COVID-19 dezvoltă imunitate pentru cel puțin șase luni după infecție, arată un studiu al universității britanice Oxford, notează AFP.

Cercetările, care nu au fost încă evaluate, se bazează pe un studiu efectuat între aprilie și noiembrie 2020 pe un eșantion de 12.180 de angajați din spitalele universitare Oxford.

„Acest studiu în continuare în curs și care implică o cantitate mare de angajați a arătat că o infecție cu Covid-19 oferă o protecție la o reinfectare pentru majoritatea oamenilor de cel puțin șase luni", a declarat într-un comunicat unul dintre autori, profesorul David Eyre de la departamentul Nuffield pentru sănătatea populației al Universității Oxford.

În total, 1.246 subiecți au fost testați pozitiv la anticorpi dar niciunul nu a dezvoltat o nouă infecție Covid-19 însoțită de simptome. Trei persoane cu simptome au fost testate pozitive la Covid-19 dar aveau o stare bună de sănătate și nu au prezentat simptome.

×
Subiecte în articol: Covid-19 imunitate