x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Tech Realitate augmentată pentru console PS3

Realitate augmentată pentru console PS3

de Alexandru Radescu    |    13 Noi 2012   •   14:21
Realitate augmentată pentru console PS3
Sursa foto: NICK DAVID

Pasionaţii de jocuri video pe console au de acum la dispoziţie şi un sistem de gaming bazat pe realitate augmentată şi controller. Sony a lansat azi n România “Wonderbook”, un nou accesoriu pentru PlayStation 3 care revoluţionează felul în care copiii interacţionează cu poveştile.

Un accesoriu precum Eye (web-cam) „citeste” informaţiile stocate pe cartonaşele din carte şi pe un display se derulează o realitate virtuală cu care se poate interacţiona prin intermediul unui controller (PS Move). Întregul meniu este „localizat” în limba română, vocile personajelor, intreaga actiune.

Prima poveste activată în Wondebook este inspirată din seria  Harry Potter, fiind dezvoltat de  SCE London Studio în colaborare cu J.K.Rowling.

În funcţie de conţinutul pachetului, preţurile Wonderbook variază între 170 lei şi 1350 lei (include şi un PS3 cu stocare de 12GB).

Pentru anul viitor sunt în pregătire şi alte jocuri, tot în augmented reality, precum Walking with Dinosaurs sau Disney.

În martie 2011, Nintendo a lansat în România prima consolă 3D (3DS) cu jocuri în realitate augmentată, cu display care nu mai cerea purtarea ochelarilor specifici. Pretul consolei era de 1300 lei.

×