x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Tech Startup-ul Neuralink prezintă un video în care o maimuță cu cip în creier joacă jocuri video

Startup-ul Neuralink prezintă un video în care o maimuță cu cip în creier joacă jocuri video

10 Apr 2021   •   19:30
Startup-ul Neuralink prezintă un video în care o maimuță cu cip în creier joacă jocuri video

Neuralink, startup-ul antreprenorului miliardar Elon Musk (foto), a lansat un video în care o maimuță joacă un joc video simplu, după ce i-a fost implantat un cip în creier, relatează Reuters.

Videoclipul de 3 minute îl prezintă pe Pager, un macac cu cipuri încorporate în creiter, jucând „Mind Pong”. Deși a fost antrenat să folosească un joystick, maimuța controlează cursorul gândindu-se la mișcarea mâinii în sus sau în jos.

„Primul produs @Neuralink va permite unei persoane cu paralizie să utilizeze un smartphone cu mintea mai repede decât cineva care își folosește degetele", a scris Musk pe Twitter.

Neuralink funcționează prin înregistrarea și decodarea semnalelor electrice din creier, folosind mai mult de 2.000 de electrozi implantați în regiuni ale cortexului motor al maimuței, care coordonează mișcările mâinilor și brațelor.

Co-fondată de Musk în 2016, Neuralink, cu sediul în San Francisco, își propune să implanteze cipuri de calculator pentru a ajuta la vindecarea afecțiunilor neurologice, cum ar fi Alzheimer, demența și leziunile măduvei spinării, precum și la combinarea oamenilor cu inteligența artificială.

video: https://www.youtube.com/watch?v=rsCul1sp4hQ

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: Neuralink Elon Musk