x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Tech Ştiinţă Capsula SpaceX cu echipaj uman a andocat la Stația Spațială Internațională

Capsula SpaceX cu echipaj uman a andocat la Stația Spațială Internațională

24 Apr 2021   •   20:30
Capsula SpaceX cu echipaj uman a andocat la Stația Spațială Internațională

Capsula SpaceX Crew Dragon, cu patru astronauți din trei țări la bord, a andocat la Stația Spațială Internațională (ISS), în această dimineață. Echipajul va rămâne în spațiu timp de șase luni, scrie CNN.

Este al treilea zbor cu echipaj uman al companiei conduse de Elon Musk și primul care folosește o rachetă și o capsulă private.

Aceasta a decolat, vineri dimineață, de la Centrul Spațial Kennedy din Florida și au petrecut aproape 24 de ore pe orbită. 

Echipajul este format din astronauții NASA Shane Kimbrough și Megan McArthur, Thomas Pesquet de la Agenția Spațială Europeană și Akihiko Hoshide de la agenția spațială japoneză JAXA.

Kimbrough, McArthur, Pesquet și Hoshide s-au alăturat celor șapte astronauți aflați deja la bordul stației, dintre care patru au ajuns cu o altă capsulă SpaceX Crew Dragon, în noiembrie. Aceasta este unul dintre cele mai mari echipaje pe care ISS le-a găzduit vreodată. Numărul astronauților va scădea la șapte atunci când patru dintre astronauții care fuseseră la bord se vor îndrepta spre casă, pe 28 aprilie.

Ani de zile, SpaceX a lucrat în cadrul unui contract în valoare de 2,6 miliarde de dolari pentru a-și dezvolta nava spațială Crew Dragon în cadrul programului comercial Crew al NASA, care, pentru prima dată în istoria agenției spațiale, a predat sarcina de a construi și testa o navă spațială către sectorul privat.

Boeing lucrează în cadrul unui contract similar pentru a-și dezvolta propria capsulă, Starliner, aflată încă în faza de testare.

Mediafax

×
Subiecte în articol: spacex ssi nasa