x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Tech Ştiinţă Cercetătorii israelieni au produs dezinfectanți medicali din deșeuri agricole

Cercetătorii israelieni au produs dezinfectanți medicali din deșeuri agricole

12 Iun 2020   •   13:30
Cercetătorii israelieni au produs dezinfectanți medicali din deșeuri agricole

Cercetători din Israel au obținut etanol din deşeuri agricole pentru producţia de dezinfectanţi medicali, a anunţat Universitatea din Tel Aviv (TAU), citată de Xinhua. Aceștia sunt tot mai necesari pentru prevenirea infectării cu coronavirus.

Etanolul, cunoscut şi sub numele de alcool sanitar, este cel mai folosit dezinfectant şi este parte componentă a produselor de igienizare, respectiv soluţiile lichide și sub formă de gel.

Studiul a fost finanțat de Ministerul Ştiinţei din Israel, iar cercetătorii de la TAU şi Universitatea din Haifa au obţinut etanol din mai multe tipuri de deşeuri agricole, precum iarbă, paie, resturi de hârtie, prin tratare cu ozon.

A fost folosită o tehnologie inovativă, care permite oxidarea şi descompunerea ligninei, un compus polimeric care inhibă procesul de transformare a deşeurilor în etanol.

Prin această metodă se doreşte rezolvarea cererii tot mai ridicate de dezinfectanţi în Israel.

Noul procedeu bazat pe ozon este simplu, necostisitor şi curat întrucât nu necesită utilizarea unor substanţe periculoase.

''Prin această metodă, fermierii nu trebuie să ardă deşeurile agricole. Oferă beneficii pentru mediu şi sociale comunităţii şi va proteja sănătatea publică de pandemii'', arată cercetătorii.

×