x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Tech Ştiinţă Elon Musk se bucură pentru succesul misiunii Demo-2: Îi mulțumesc lui Dumnezeu

Elon Musk se bucură pentru succesul misiunii Demo-2: Îi mulțumesc lui Dumnezeu

04 Aug 2020   •   11:00
Elon Musk se bucură pentru succesul misiunii Demo-2: Îi mulțumesc lui Dumnezeu

Miliardarul Elon Musk s-a întâlnit cu cei doi astronauți NASA de la bordul capsulei Crew Dragon. El a declarat că s-a rugat pentru reușita acestei misiuni, prima cu echipaj uman a companiei condusă de acesta, SpaceX, transmite space.com.

Astronauţii NASA, Doug Hurley şi Bob Behnken, au revenit la sol după ce au petrecut două luni pe orbită, la bordul Staţiei Spaţiale Internaţionale (ISS).

După amerizarea în Golful Mexic, ei au fost transportaţi cu avionul la Houston, Texas, unde se află sediul corpului de astronauţi al NASA. La sediul de la Houston. Aceștia au fost întâmpinaţi de Elon Musk şi de administratorul NASA, Jim Bridenstine.

"Cred că această misiune anunţă zorii unei noi ere în domeniul zborurilor spaţiale. Vom merge pe Lună, vom avea o bază permanentă pe Lună, vom trimite oameni pe Marte şi vom deveni o civilizaţie multiplanetară. 

Cred că această zi anunţă începutul unei noi era în explorarea spaţiului. Cred că despre asta e vorba. Cred că pur şi simplu mi-a scăzut complet nivelul de adrenalină. Îi mulţumesc lui Dumnezeu. Nu sunt o persoană foarte religioasă, dar m-am rugat pentru succesul acestei misiuni.

Cred că toată lumea se poate bucura de ceea ce au reuşit ei să facă. Este o reuşită pentru întreaga omenire. Acestea sunt vremuri grele, când nu primim prea multe veşti bune. Cred că reuşita lor este unul dintre acele lucruri care sunt bune în mod universal, indiferent de locul unde te afli pe Pământ. Este un lucru bun şi sper că vă va face ziua mai luminoasă", a declarat Elon Musk.

Misiunea Demo-2 a fost primul zbor cu echipaj uman din cadrul programului comercial al NASA de zboruri spaţiale, care a început în 2014.


 

×
Subiecte în articol: elon musk spacex nasa crew dragon demo2