x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Tech Ştiinţă Frații mai mari sunt predispuși să devină bătăuși în propriile familii

Frații mai mari sunt predispuși să devină bătăuși în propriile familii

14 Feb 2019   •   22:15
Frații mai mari sunt predispuși să devină bătăuși în propriile familii

Un studiu britanic a concluzionat că frații mai mari sunt de cele mai multe ori responsabili de „bully-ing”, mai ales în familiile mari, conform Dailymail.

Cercetarea a descoperit că jignirile, amăgirile și celelalte tipuri de comportament răutăcios sunt prezente în băieții mai în vârstă. Fetele sunt mai degrabă țintele fraților, mai ales dacă sunt bebelușii familiei.

Psihologii de la Universitatea din Warwick au studiat dinamicile familiilor a 6.838 de frați britanici, până la 12 ani.

Ei au descoperit că cei născuți primii și frații mai mari sunt predispuși să se ia de ceilalți din familie, gelozia fiind unul dintre motivele acestui comportament.

Dr. Dieter Wolke, care a condus studiul, a spus: „Primul copil primește 100% din atenția părinților, jucării și timpul de joacă, lucrurile înjumătățindu-se când apare al doilea copil, iar atunci când cel de-al treilea se naște, toate acestea scad și mai drastic”.

„Așadar, frații se transformă în bătăuși pentru că se bat pentru atenție sau sunt frustrați că altcineva le fură părinții”.

„Amăgirea și jignirile sunt menite și pentru a câștiga întâietate la părinți și la răsfățuri precum jucăriile și dulciurile, punându-i pe frați într-o lumină proastă și determinând părinții să îi placă mai puțin”.

 

×
Subiecte în articol: frati bully-ing