x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Tech Ştiinţă NASA lansează o misiune pentru a studia Psyche 16, asteroidul care valorează 10.000 mld. de dolari

NASA lansează o misiune pentru a studia Psyche 16, asteroidul care valorează 10.000 mld. de dolari

08 Aug 2021   •   18:30
NASA lansează o misiune pentru a studia Psyche 16, asteroidul care valorează 10.000 mld. de dolari

NASA lansează o misiune pentru a studia asteroidul Psyche 16 în valoare de peste 10.000 de miliarde de dolari. Asteroidul se află la aproximativ 370 de milioane de kilometri de Pământ şi are aproximativ 226 de kilometri în diametru, dimensiunea statului Massachusetts din SUA.

Asteroidul este format în totalitate din nichel şi fier, iar datorită acestor metale, valoarea asteroidului este estimată la 10.000 de miliarde de dolari.

După descoperirea Psyche 16 în martie 1852, roca spaţială va fi punctul central al proiectului NASA programat să fie lansat în august 2022. Nava va ajunge patru ani mai târziu, la începutul anului 2026.

Va fi prima explorare într-o lume a metalului mai degrabă decât a stâncii şi a gheţii. NASA a precizat: „Spre deosebire de majoritatea celorlalţi asteroizi care sunt corpuri stâncoase sau îngheţate, oamenii de ştiinţă cred că asteroidul de tip M (metalic) 16 Psyche este compus în principal din fier metalic şi nichel”.

Asteroidul este situat între Marte şi Jupiter. Potrivit Daily Mail, se crede că acestea sunt „rămăşiţele unei protoplanete distruse de coliziuni când s-a format sistemul solar”.

O echipă din California a creat de atunci o nouă hartă a temperaturii, pentru a ajuta NASA să înţeleagă proprietăţile suprafeţei asteroidului. De obicei, imaginile în infraroşu ale unei roci spaţiale oferă doar un fragment de date echivalent cu un singur pixel, dar cercetătorii ar putea obţine o rezoluţie de 50 de pixeli, potrivit Daily Mail.

(sursa: Mediafax)

×