x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Tech Ştiinţă Primul oraş pe Marte care va găzdui 250.000 de oameni

Primul oraş pe Marte care va găzdui 250.000 de oameni

21 Mar 2021   •   17:54
Primul oraş pe Marte care va găzdui 250.000 de oameni
Sursa foto: nasa.gov

Biroul de arhitectură ABIBOO a realizat planurile primului oraş de pe planeta Marte, materialele prime folosite la contrucţie provenind de pe suprafaţa acestei planete. Oraşul va putea găzdui 250.000 de oameni care vor plăti o sumă de 300.000 de dolari pentru locul lor.

Omenirea visează să se mute pe Marte şi îşi face deja planuri pentru asta, chiar dacă va mai dura zeci de ani până vor deveni realitate. În prezent, doar putem vedea cum va arată primul oraş de pe planeta roşie.

O companie de arhitectură a creat Nüwa, primul plan pentru un oraş care să fie construit pe Marte. Oraşul se va afla pe verticală şi nu orizontală, în interiorul unor stânci aflate pe suprafaţa planetei roşii. Numele de Nüwa a fost inspirat de mitologia Chineză. Nüwa era zeiţa care proteja oamenii.

Construcţia oraşului pe verticală în stâncă diminuează efectul presiunii atmosferice şi a radiaţiilor. Materialele prime care vor fi folosite la construcţia oraşului vor fi procurate de pe planetă.

Populaţia unui astfel de oraş nu va fi mai mare de 250 de mii de oameni. Aceştia se vor vor putea hrăni cu micro-alge cultivate în interiorul acestor oraşe. Spaţiile de recreare şi divertisment vor include atât sportul, cât şi activităţi similare cu cele de pe Pământ.

Un bilet pentru o astfel de viaţă ar putea costa undeva la 300.000 de dolari. Greu de crezut că vom mai prinde un bilet. Construcţia unui astfel de oraş ar putea începe în anul 2054. Iar primii oameni vor locui acolo începând cu anul 2.100.

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: marte