x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Tech Studiu: Hackerii se reorientează către social media și îi atacă pe utilizatorii Facebook

Studiu: Hackerii se reorientează către social media și îi atacă pe utilizatorii Facebook

02 Noi 2020   •   22:38
Studiu: Hackerii se reorientează către social media și îi atacă pe utilizatorii Facebook

Un studiu Kaspersky arată că hackerii s-au reorientat către social media. Facebook este ţinta celor mai multe atacuri de acest tip. Atacurile vizează şi firmele, care utilizează muncă online.

Un studiu recent, făcut de Kaspersky, arată că cele mai dese tentative de phishing au ca ţintă Facebook. Pe locul doi în clasamentul ţintelor este WhatsApp, urmat de Amazon, serviciile Apple şi serviciile Google. Nici Netflix nu este neglijat. Tendința a apărut în timpul pandemiei în timpul căreia numeroși oameni au accesat din ce în ce mai des platforme online.

Practic, hackerii s-au adaptat şi au luat la ţintă reţelele de socializare şi mesagerie.

„În contextul de astăzi, mai ales în contextul work from home, atacurile sunt împărţite în două categorii mari, unele sunt cele ţintite special către organizaţii, în care victimele primesc un link prin care li se recomandă să acceseze o resursă din organizaţie, să se autentifice la VPN, să acceseze intranetul firmei şi aşa mai departe, şi la capătul link-ului li se prezintă o pagină care seamănă cu pagina de autentificare a VPN-ului firmei, a intranetului firmei şi aşa mai departe. Întâmplător, aşa a fost compromis Twitter. Apoi, sunt atacuri care sunt în masă şi victimelor li se trimit link-uri prin care li se spune să se autentifice la diverse servicii, gen Gmail, Facebook de ce nu, Twitter, Outlook, iarăşi circulă foarte mult, şi este posibil să vină şi de la persoane cunoscute, în cazul în care au calculatoarele infectate”, a explicat Alex Bălan, expert în cybersecurity.

Experții au câteva sfaturi pentru a evita problemele.

„Ce trebuie să facem în privinţa asta este, în primul rând, să fim, ca de obicei, foarte atenţi la link-urile pe care le accesăm. În momentul în care vedem o pagină de login Facebook să ne punem problema, măi, dar nu eram deja autentificat în Facebook? Serviciile în anul acesta, 2020, şi în continuare, vor încerca să ne pună cât mai rar în situaţia de a ne re-autentifica pe platformele lor”, a precizat Alex Bălan.

 

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: atac hackeri