x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Tech Gadget Ce producător de smartphone-uri deţine cel mai mare număr de dispozitive mobile care se defectează

Ce producător de smartphone-uri deţine cel mai mare număr de dispozitive mobile care se defectează

18 Mai 2016   •   15:54
Ce producător de smartphone-uri deţine cel mai mare număr de dispozitive mobile care se defectează

Un studiu recent, publicat de Blancco Technology Group, arată că rata de defectare a telefoanelor cu Android este de 44% şi că modelele care s-au defectat cel mai frecvent au fost Galaxy S6, Galaxy S5 şi Lenovo K3 Note.

Mai mult decât atât, smartphone-urile cu Android au şanse mai mari să se defecteze comparativ cu iPhone-urile, dar şi mai interesant este că cele mai multe smartphone-uri care se defectează în decursul folosirii sunt produse din portofoliul Samsung, informează Noobz.ro. Mai precis, 43% din totalul de smartphone-uri cu Android defectate sunt Samsung.

În cazul iPhone-urilor, procentul este de 25%. Din totalul iPhone-urilor defectate, un sfert sunt iPhone 6. În ceea ce privește componentele defectate, cel mai frecvent au fost identificate: camera foto (8%), touchscreen-ul (7%), bateria (6%), microfonul (4%) și sistemul dual SIM (4%).

Dar, mai important decât rata de defectare este faptul că, dacă s-ar pune un accent mai mare pe calitatea, promptitudinea şi costul service-ului, ca de altfel şi pe campanii de informare a utilizatorilor înainte de a cumpăra un smartphone, statisticile cu siguranţă ar sta mult mai bine.

Ce ştim şi ce ne mai dorim să aflăm despre partea de service. Citeşte mai departe pe Noobz.ro.

×