x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Tech Gadget Concurență acerbă pe piața de smartphone-uri. Cine conduce clasamentul

Concurență acerbă pe piața de smartphone-uri. Cine conduce clasamentul

16 Iul 2021   •   10:12
Concurență acerbă pe piața de smartphone-uri. Cine conduce clasamentul

Lider mondial pe piața de smartphone-uri a rămas producătorul sud-coreean Samsung, în perioada aprilie-iunie 2021. Însă surpriza vine pe locul doi al clasamentului, unde a urcat grupul chinez  Xiaomi Corp, care a devansat gigantul american Apple Inc, arată studiul realizat de compania Canalys, scrie Reuters.

Samsung are astfel o cotă de piață de 19%, urmat de Xaomi cu 17%, și Apple cu 14%. Pe următoarele poziții se situează Vivo și Oppo.

Vânzările de smartphone-uri Xiaomi au crescut cu 83% în intervalul respectiv, iar cele de iphoneuri au avut un avans de 1%.
"Xiaomi îşi extinde rapid afacerile peste hotare. Livrările sale au crescut cu peste 300% în America Latină, cu 150% în Africa şi cu 50% în Europa Occidentală", precizează directorul de cercetare de la Canalys, Ben Stanton.

În funcție de preț, telefoanele mobile Xiaomi se adresează peței de masă, costul mediu al acestora fiind cu circa 40-75% mai mic față de Samsung și Apple. În acest an însă, compania chineză se va orienta spre creșterea livrărilor de smartphone-uri din segmentul superior.

Samsung a raportat un avans de 53% al profitului în al doilea trimestru din 2021.

Această piață va crește în acest an, la cel mai înalt nivel după anul 2015, cu vânzări totale de 1,38 miliarde de telefoane, mai multe cu 7,7% față de 2020. Totodată, în 2022 se prevonizează o creștere de 3,8%, potrivit estimărilor companiei de cercetare IDC (International Data Corporation).



 

×
Subiecte în articol: xiaomi Apple