x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Tech Gadget Jocul Star Citizen a strâns peste 300 de milioane de dolari. Nu există o dată estimată pentru lansare

Jocul Star Citizen a strâns peste 300 de milioane de dolari. Nu există o dată estimată pentru lansare

14 Iun 2020   •   22:35
Jocul Star Citizen a strâns peste 300 de milioane de dolari. Nu există o dată estimată pentru lansare

Proiectul jocului Star Citizen a strâns peste 300 de milioane de dolari de la peste 2,7 milioane de potențiali jucători care au cumpărat nave spațiale digitale costisitoare, relatează PC Gamer. Acesta a fost lansat în urmă cu șapte ani pe platforma de finanțare Kickstarter. 

Star Citizen este o platformă multiplayer care combină luptele și comerțul, dezvoltat și publicat de Cloud Imperium Games pentru Windows, un succesor spiritual al jocului Freelancer din 2003.

Star Citizen este condus de regizorul Chris Roberts și a devenit extrem de controversat în timpul producției sale.

Dezvoltarea jocului a început în 2011 și a fost anunțată în 2013 printr-o campanie Kickstarter de succes, care a atras peste 2 milioane de dolari.

Lansarea a fost stabilită inițial pentru 2014, dar extinderea semnificativă a caracteristicilor și domeniului de joc a dus la întârzieri repetate.

În 2013, Cloud Imperium Games a început să lanseze părți ale jocului, cunoscute sub numele de "module", pentru a oferi jucătorilor posibilitatea de a experimenta caracteristicile de joc înainte de lansare.

Cel mai recent dintre aceste module, cunoscut sub numele de „Persistent Universe”, a fost lansat în 2015 și continuă să primească actualizări. În prezent, nu este prevăzută o dată pentru lansarea comercială a Star Citizen.

După ce campania inițială de pe Kickstarter s-a încheiat, Cloud Imperium Games a continuat să strângă fonduri prin vânzarea de nave și alte conținuturi din joc, iar acum este unul dintre proiectele de crowdfunding cu cea mai mare finanțare.

În decembrie, Cloud Imperium Games a trecut pragul de 250 de milioane de dolari. Lunar compania adună între 6 și 11 milioane de dolari. În mai, suma a crescut brusc la peste 15 milioane de dolari, lucru care se datorează probabil lansării „Drake Complete Pack 2950”, ​​un pachet de 14 nave care s-au vândut pentru 4.600 de dolari.

Mediafax

×
Subiecte în articol: kickstarter star citizen