x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Tech Gadget Lovitură pentru Google. Amendat în Franța cu 500 de milioane de euro

Lovitură pentru Google. Amendat în Franța cu 500 de milioane de euro

13 Iul 2021   •   13:48
Lovitură pentru Google. Amendat în Franța cu 500 de milioane de euro

Google a primit o amendă de 500 de milioanede euro din partea Autorității de concurență din Franța pentru încălcarea drepturilor de copyright. Platforma online nu a respectat decizia de plată a editorilor de conținut și agențiilor de știri pentru utiilizarea conținutului acestora, scrie AFP.

Divizie a gigantului american Alphabet, Google a ignorat hotărârea din aprilie 2020 prin care trebuia să negocieze cu presa pentru afișarea articolelor pe Google News.

"Sancţiunea de 500 milioane de euro ia în calcul gravitatea excepţională a încălcărilor, precum şi faptul că atitudinea Google a condus la noi întârzieri în aplicarea legii", a declarat preşedintele Autorităţii pentru concurenţă, Isabelle de Silva. Este cea mai mare sancțiune acordată de această instituție. 

Google trebuie să prezinte, în termen de două luni, propuneri pentru a despăgubi editorii și agențiile de presă, altfel amenda va crește cu până la 900.000 de euro pentru fiecare zi de întârziere.

De peste 10 ani, editorii europeni cer organismelor de reglementare să contracareze puterea Google, care a atras venituri din publicitate care s-se ridică la miliarde de euro. Grupuri de presă scrisă franceze au depus plângeri în 2019.

 

×
Subiecte în articol: google franta copyright