x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Tech Gadget Olympus E-M5. Bijuteria foto poartă eticheta OM-D

Olympus E-M5. Bijuteria foto poartă eticheta OM-D

de Alexandru Radescu    |    17 Noi 2012   •   00:24
Olympus E-M5. Bijuteria foto poartă eticheta OM-D

Scăpată din mişcarea furibundă, dezordonată a unei maşini a timpului, o întâlnire cu camera foto Olympus OM-D E-M5 poate impresiona "şI în trecut, şI în viitor”. Acest paradox se datorează îmbinării fericite dintre aspectul retro, nostalgic şI tehnologie de vârf. Cu dimensiunile 5,18 x 8,28 cm la o greutate de 211grame, modelul OM-D cu lentile interschimbabile pare rupt dintr-o reclamă actuală cu personajele felliniene din Dolce Vita. Sau, pentru mai  multă autenticitate, reporteri "lifestyle” învârtindu-se cu bijuteria Olympus în jurul unei dezlănţuite Anita Ekberg!

Din clasa Micro Four Thirds, E-M5 etalează perfomanţe pe bandă: prima cameră mirrorless cu sistem de stabilizare a imaginii (IS) pe 5-axe, pentru eliminarea neclarităţilor din fotografii şi filme;  senzorul Live MOS de 16,1MP face pereche cu  puternicul procesor de imagine TruePic VI (sensibilitate ISO 200 – 25.600); filmare full HD 1920 x 1080; vizor electronic inovator cu 1,44 milioane de puncte, o premieră pentru camerele Olympus cu obiective interschimbabile. În testare (camera a venit cu obiectivul 12-50mm), extrem de util s-a dovedit şi display-ul OLED de 3 inci, rabatabil. Avem de-a face cu un ecran tactil, putându-ne juca cu degetul pe ecran pentru focalizare sau declanşare.

Producătorul a conceput un corp din aliaj de magneziu pentru rezistenţă la praf şi stropire, ceea ce conferă echipamentului foto o structură de securitate şi încredere în mânuire.
Şi pentru că o bijuterie îşi susţine standardul şI prin preţ, iată cum îşi vinde Olympus preţioasa: 6000 lei, cu obiectiv 12-50mm f/3.5-6.3 (kit).

×
Subiecte în articol: Olympus