x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Tech Gadget Sony α99 full-frame – luxul detaliilor

Sony α99 full-frame – luxul detaliilor

de Alexandru Radescu    |    27 Oct 2012   •   00:08
Sony α99 full-frame – luxul detaliilor

Sony a prezentat oficial în România DSLR-ul α99 la începutul lunii octombrie, dar comercializarea este aşteptată undeva în noiembrie. Cameră foto adresată şi profesioniştilor, este primul SLT Sony cu senzor full-frame (de aceeaşi dimensiune cu un film de 35 mm), preţul find unul pe măsură: în jur de 2800 euro, doar body. Am beneficiat de acest vârf de gamă pentru teste doar peste week-end, lista de aşteptări fiind desigur una extrem de lungă. Camera a venit la testare împreună cu obiectivul 28-75mm f/2.8, el însuşi o bijuterie la preţ de 3300 lei. În timpul scurt avut la dispoziţie, am  ieşit la plimbare cu Sony α9 şI pe timp de noapte (are vizor electronic cu acoperire 100% a cadrului) şi pe zi (prin Herăstrău), că tot se prelungeşte această toamnă caldă. La o greutate de 733g (fără obiectiv şi baterie),  α99 îţi permite luxul fotografiilor (şI în modul Auto) fără a simţi povara "sculelor” pe care le remarci la profesionişti. Cei care n-au trecut încă de modele mirrorless, fireşte.

Producătorul nipon a creat un nou senzor full-frame Exmor CMOS de 24,3MP, completat de un procesor de imagine BIONZ, care extinde la gradul de sensibilitate n intervalul ISO 50-25600. Capacitatea de procesare permite aparatului să capteze până la şase cadre pe secundă rezoluţie full-HD şi 10 cadre pe secundă în modul de fotografiere rapidă Tele-zoom.  De asemenea, noua cameră dispune, în premieră, de sistemul de autofocus AF-D continuu, util mai ales atunci când subiectul este în mişcare. În parc, aceste detalii pot fi verificate atunci când detectezi veveriţele, de exemplu, o adevărată provocare pentru orice fotograf.

Modelul oferă posibilitatea de înregistrare Full HD 50p/25p progresiv full-frame pentru a corespunde specificaţiilor AVCHD Versiunea 2.0. Alte îmbunătăţiri la capitolul film includ exportarea video Full HD în timp real via HDMI şi înregistrarea "dual-card” continuă folosind ambele slot-uri media ale camerei.

×
Subiecte în articol: Sony