x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Tech Gadget Sony Xperia Tablet S: 100% entertainment&lifestyle

Sony Xperia Tablet S: 100% entertainment&lifestyle

de Alexandru Radescu    |    28 Sep 2012   •   21:00
Sony Xperia Tablet S: 100% entertainment&lifestyle

Primul "intalnire" cu tableta Xperia S de la Sony am avut-o cu ocazia targului international de electronice de la Berlin (IFA, 31 august – 5 septembrie). Inghesuiala maxima la standurile gigantului nipon, cu greu sa o tii numai pentru tine sI sa tragi cateva fotografii (in premiera) fara sa intre in cadru vizitatori. Si ei de-abia asteptau sa o atinga, sa o butoneze si sa relateze imediat "hand-on", "primele impresii" etc.

Nu e un secret: Sony a prezentat tablete (doua modele) si la IFA 2011, dar din diverse motive producatorul nu a reusit sa le impuna pe piata. Acum insa totul pare schimbat in atitudinea niponilor, dovada si rapiditatea cu care s-a desfasurat lansarea globala. Ba chiar un avans din partea pietei romanesti, fata de alte piete, una avida de tablet PC-uri: suntem intr-o perioada de boom, constatandu-se o triplare a vanzarilor fata de 2011, pana la un maximum de 120.000 unitati pana la sfarsitul anului.

Imediat dupa lansarea oficiala in Romania (12 septembrie), am primit la teste un model Xperia Tablet S. Versiunea distribuita in prezent in Romania vine doar cu Wi-Fi (la pret de 1900 lei) si stocare 16GB + card microSD. O versiune si cu 3G (la pret de 2.400 lei) va fi comercializata de pe la sfarsitul lunii octombrie. Dar sa vedem cum justifica acest pret, pe o piata in care brandurile romanesti (Allview, E-Boda, Evolio) s-au grupat in spatele modelelor iPad (Apple), lasand celorlalti jucatori (Samsung, Asus. Toshiba etc.), o felie de piata de sub 10%.

Xperia S vine cu un display HD de 9,4 inci (800 x 1.280), fiind echipata cu platforma Nvidia Tegra 3, procesor quad-core si sistem de operare Android 4.0.3. Designul se prezinta cu un corp subtire de aluminiu, tableta fiind rezistenta la picaturile de apa. Memoria RAM este de 1GB iar camera foto principala are o rezolutie de 8MP (filmare 1.080p/30fps). Acest model cu Wi-Fi cantareste 560 grame, remarcand doar doua butoane, pe rama.

Xperia S vine cu un aplicatie preinstalata care o transforma in telecomanda (comunicatii prin infrarosu), indiferent daca e vorba de televizor, DVD player sau home cinema. Este deja un lucru "la moda" pe piata de electronice.

Am remarcat Modul "Guest" (oaspete) permite crearea de profiluri individuale , dar si aplicatia "walkman" care integreaza automat melodiile la care prietenii de pe Facebook au dat "Like", precum si albume asemanatoare.

×