x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Tech Gadget Telefoanele inteligente sunt tot mai populare pe plan mondial

Telefoanele inteligente sunt tot mai populare pe plan mondial

06 Feb 2019   •   12:02
Telefoanele inteligente sunt tot mai populare pe plan mondial

Telefoanele inteligente câştigă popularitate la nivel mondial, iar o analiză publicată marţi de o organizaţie americană şi citată de agenţia DPA dezvăluie ţările care au înregistrat cea mai rapidă creştere a numărului de utilizatori.
Coreea de Sud, unde 95% din populaţie deţine telefoane inteligente, conduce în topul ţărilor dezvoltate, potrivit analizei realizate anul trecut în 27 de state. Persoanele care alcătuiesc restul de 5% utilizează un telefon mobil care nu se poate conecta la internet, Coreea de Sud devenind astfel singura ţară inclusă în această analiză în care 100% din populaţie deţine dispozitive smartphone.
Pe locul al doilea în acest top se situează Israel, unde 88% dintre respondenţi deţin telefoane inteligente. Urmează Olanda, cu 87% şi Suedia, cu 86%.
Australia, Statele Unite, Spania, Germania, Marea Britanie, Franţa, Italia, Argentina, Japonia şi Canada ocupă poziţiile următoare, numărul de proprietari de telefoane inteligente variind între 81%, în Statele Unite, şi 66%, în Canada.
Ungaria, Polonia, Rusia şi Grecia se află la finalul clasamentului ţărilor dezvoltate, numărul persoanelor care deţin telefoane inteligente variind între 64% în Ungaria şi 59% în Rusia şi Grecia.
Potrivit analizei, în timp ce tehnologia mobilă s-a răspândit rapid - peste 5 miliarde de oameni deţin în prezent dispozitive mobile, jumătate dintre acestea fiind smartphone-uri - această creştere nu a fost însă egală.
Topul economiilor emergente este condus de Africa de Sud şi Brazilia, fiecare cu 60% dintre locuitori proprietari de telefoane inteligente, potrivit analizei. Următoarele trei ţări care ocupă primele cinci poziţii ale topului sunt Filipine, cu 55%, Mexic - 52% şi Tunisia, cu 45%. Ultimul stat din acest clasament este India, unde 24% din populaţie deţine un smartphone.
Analiza organizaţiei Pew Research a fost realizată pe 30.000 de persoane adulte, la mijlocul anului trecut, precizează DPA.

AGERPRES

×
Subiecte în articol: telefoane inteligente coreea de sud