x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Tech Gadget WhatsApp sperie utilizatorii. Ce aplicații de mesagerie online i-ar putea lua locul

WhatsApp sperie utilizatorii. Ce aplicații de mesagerie online i-ar putea lua locul

12 Ian 2021   •   11:40
WhatsApp sperie utilizatorii. Ce aplicații de mesagerie online i-ar putea lua locul

Ultimul update al serviciului de mesagerie online WhatsApp sperie utilizatorii din cauza noului update. Acesta vine cu termeni de confidențialitate care prevăd dreptul de a împărtăși datele personale cu celelalte platforme ale trustului Facebook, arată compania de cercetări de piață Apptopia, citată de Reuters.

Noii termeni, care  vor intra în vigoare din data de 8 februarie, prevăd ca numerele de telefon, dar și locurile unde se află persoanele care folosesc WhatsApp vor fi distribuite și către Instagram și Messenger. Cei care nu sunt de acord cu aceste condiții, nu vor mai avea acces la conturi. 

Este motivul pentru care utilizatorii au început să se îndrepte către alte aplicații gratuite de mesagerie, precum Signal sau Telegram. Astfel că circa 810.000 de oameni din întreaga lume au instalat Signal, începând din 6 ianuarie. Printre susținătorii acesteia se află și miliardarul Elon Musk, proprietarul Tesla. Signal era folosită până acum mai ales de jurnaliști și activiști pentru drepturile omului. 

Lucrurile sunt îngrijorătoare și din cauza recentelor scandaluri în care a fost implicat Facebook Inc. în privința gestionării datelor personale.



 

×