x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Special MISS CHARM 2008/Frumuseţe, perfecţiune, speranţă

MISS CHARM 2008/Frumuseţe, perfecţiune, speranţă

de Oana Georgescu    |    11 Ian 2009   •   00:00
MISS CHARM 2008/Frumuseţe, perfecţiune, speranţă

Cea de-a a XII-a ediţie a finalei mondiale Miss Tourism International 2008 a avut loc chiar în noaptea de Anul nou, în exotica şi trepidanta capitală Kuala Lumpur, gazdă fiind uriaşa sală de spectacole a luxosului şi exclusivistului Petaling Jaya Resort.



A fost primul concurs de gen al anului, România fiind reprezentată de Ioana Moşneagu din Mioveni, Argeş. Ea a fost laureată anul trecut la Festivalul "Valea Prahovei" InfoFashion Platinum Agency (Sinaia), dar şi la spectacolul concurs Beauty of the World România (Piatra-Neamţ), unde a câştigat Premiul Presei şi titlul "Queen of the Europe for one Day". Frumoasa brunetă (175 cm, dimensiuni 86 – 60 – 86) are 18 ani şi este elevă în clasa a XII-a la Colegiul Naţional "Zinca Golescu" Piteşti, profil Ştiinţe-Sociale. Vorbeşte la perfecţie engleza şi spaniola şi prezintă ştirile sportive la un post local de televiziune. Idolul său este Nadia Comăneci, personalitate pe care îşi doreşte să o întâlnească. Concursul a adunat la start peste 50 de frumuseţi din întreaga lume, Ioana reuşind o performanţă de invidiat: s-a clasat în "Top Ten" şi a cucerit unul dintre mult râvnitele premii speciale – Miss Charm Sunway Pyramid 2008. Rochia de seară, accesoriile şi costumul de baie pe care le-a purtat Ioana în Noaptea cea Mare cu ocazia Finalei sunt creaţii exclusive, ce poartă semnătura lui Cătălin Botezatu.
O altă rochie, creată de Oana Săvescu, a fost pregătită special pentru seara în care s-a organizat o licitaţie în vederea strângerii de fonduri pentru copiii nevoiaşi din suburbiile Kuala Lumpur.

REZULTATE. Două românce, două titluri. Trebuie să amintim şi că Florina Manea (22 de ani, Braşov), câştigătoare în 2006 a Trofeului Miss Tourism Queen International – Heyuan, provincia Guangdong (China), i-a predat în 2007 coroana unei alte românce. Sorina Neacşu a devenit câştigătoarea finalei mondiale a concursului Miss Tourism Metropolitan, ce a avut loc tot în Malayezia şi tot la trecerea dintre ani. La Sunway Resort Hotel and Spa, în faţa a peste 10.000 de oaspeţi şi a 20 de milioane de telespectatori din sud-estul Asiei şi nu numai, Sorina a impresionat juriul mondial, câştigând titlul suprem. La 18 decembrie 2007 ea a câştigat şi titlul Miss Secret Charm. Miss Tourism Queen International este un brand ce aparţine aceloraşi promotori din Malayezia care mai deţin licenţele pentru Miss Tourism Queen of the Year International, Miss Tourism Metropolitan International, Miss Tourism Global, Miss Cosmopolitan International.

Prima ediţie a Miss Tourism International a avut loc în 1994 la Kuching – Sarawak, Malayezia. Până în prezent, câştigătoare au fot reprezentantele Australiei (1994), Greciei (1995), Poloniei (1998 şi 1999), Insulelor Filipine (2000), Indiei (2001), Thailandei (2002), Africii de Sud (2003), SUA (2004), Franţei (2005) şi ROMÂNIEI (2006 şi  2007). Ediţia din acest an a fost câştigată de reprezentanta Indiei – Manasvi Mamgai (21 de ani), deţinătoare şi a titlului L’Oreal Paris Elite Model Look – India 2006.

×
Subiecte în articol: tentaţii miss tourism miss tourism