x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Carlos Şacalul, consultant pe probleme de securitate la Jocurile Olimpice de la Sarajevo!?

Carlos Şacalul, consultant pe probleme de securitate la Jocurile Olimpice de la Sarajevo!?

17 Ian 2010   •   00:00
Carlos Şacalul, consultant pe probleme de securitate la Jocurile Olimpice de la Sarajevo!?

Teroristul Ilich Ramirez Sanchez, cunoscut sub numele de Carlos Şacalul, care ispăşeşte o pedeapsă cu închisoarea pe viaţă în Franţa, ar fi contribuit într-o formă crucială la securitatea Jocurilor Olimpice de Iarnă de la Sarajevo din 1984, din fosta Iugoslavie. Conform presei bosniace, Şacalul ar fi fost consultant pe probleme de securitate pentru serviciile secrete din Iugoslavia!



Declaraţia a fost făcută la seminarul bosniac "Slobodna Bosna", de Bozidar Boza Spasic, agent al serviciilor de securitate al fostei Iugoslavii, stat din care Bosnia făcea parte atunci, alături de Slovenia, Croaţia, Serbia, Muntenegru şi Macedonia. Spasic a spus că serviciile de securitate au fost nevoite să îi "ceară" venezuelanului Carlos "anumite informaţii" pentru a evita eşecul jocurilor de la Sarajevo. "Vă spun sincer, aveam informaţii operative cu privire la o serie de ameninţări provenite de la emigraţia "ustaşă" (croaţi
pro-nazişti în al Doilea Război Mondial şi urmaşii acestora), cum că vor comite un act terorist pe timpul jocurilor", a indicat fostul agent.

Spasic a mai spus că fostul terorist Carlos şi-a desfăşurat "oamenii " în locurile semnalate de serviciile secrete iugoslave, calificând drept "nepreţuit" ajutorul dat de acest bărbat, pe vremea când era unul dintre cei mai căutaţi fugari din lume. "Carlos ne-a garantat că teroriştii internaţionali nu vor întreprinde nimic şi că el va controla absolut tot", a mai spus Spasic, citat de Agerpres.

Contactele serviciilor secrete iugoslave cu Carlos au început în 1976, când acesta a fost arestat la Belgrad, în timpul unei şederi de tip tranzit. La seminarul bosniac s-a mai spus că după acest an Carlos a mai fost de câteva ori la Belgrad şi în Iugoslavia.

×
Subiecte în articol: sport