x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Tech Gadget Romania, promovata prin liturghii online

Romania, promovata prin liturghii online

de Eugenia Mihalcea    |    07 Oct 2005   •   00:00
Romania, promovata prin liturghii online

Cuvantul Evangheliei poate fi promovat prin orice cale, chiar si prin intermediul Internetului. Dar limita dintre site-urile care sunt in concordanta cu Biserica Ortodoxa si cele care care cauta adepti pentru diverse culte este destul de fina.

Grupul de Initiativa pentru Promovarea Imaginii Romaniei a organizat in cursul saptamanii trecute, sub egida Bisericii Ortodoxe Romane, dezbaterea "Biserica si imaginea Romaniei - identitate religioasa si identitate nationala in contextul integrarii europene". Cum ajunge Biserica sa promoveze imaginea Romaniei - chiar si prin intermediul Internetului, lucru recunoscut si de Prea Fericitul Parinte Teoctist, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Romane. "Internetul trebuie sa transmita exact ceea ce gandeste cel ce vrea sa spuna ceva, sa transmita valoare", este de parere Patriarhul BOR.

PE SITE. Patriarhia Romana are propriul site pe Internet, ce poate fi accesat la www.patriarhia.ro. Cei care vor sa asculte liturghia acasa sau sa citeasca o rugaciune pot cauta pe Internet. Pe site-ul Bisericii Ortodoxe Romane Sfanta Treime din Los Angeles, SUA (www.biserica.org) puteti gasi atat imnuri bisericesti pe care le puteti descarca, dar si slide-show-uri pe diverse teme religioase. Nu departe de Notre Dame de Paris, Biserica Ortodoxa Romana Sfintii Arhangheli Mihail, Gavriil si Rafail este una din cele trei catedrale ale Ortodoxiei in Orasul Luminilor. Dar nu trebuie sa ajungeti la Paris pentru a vedea biserica sau pentru a-l cunoaste pe Parintele Iulian Nistea. Puteti accesa www.egliseroumaine.com sau, daca doriti sa discutati cu parintele Nistea, ii puteti vizita site-ul, www.nistea.com.

TOP. Sfaturiortodoxe.ro este cel mai vizitat site de religie si spiritualitate din Romania. Gasiti informatii despre credinta ortodoxa, dar si despre secte, yoga, vrajitorie sau bioenergie.

IMAGINE
Proiectul "Imagine Romania" a fost initiat de mai multe organizatii nonguvernamentale de tineret reunite sub numele de "Grupul de Initiativa pentru Promovarea Imaginii Romaniei" si vizeaza organizarea de seminarii si workshop-uri care sa aiba ca scop dezbateri pe tema imaginii Romaniei, a caror finalitate sa fie initierea unor proiecte in scopul promovarii imaginii de tara. Obiectivul este sensibilizarea formatorilor de opinie privind necesitatea realizarii unei strategii de promovare a imaginii Romaniei.
×
Subiecte în articol: IT