x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Tech Gadget Telefonia, sub ancheta - Orange, Vodafone si Romtelecom, cercetate de Concurenta

Telefonia, sub ancheta - Orange, Vodafone si Romtelecom, cercetate de Concurenta

de Cristian Ionita    |    20 Iul 2006   •   00:00
Telefonia, sub ancheta - Orange, Vodafone si Romtelecom, cercetate de Concurenta

Consiliul Concurentei a declansat o investigatie impotriva celor mai mari operatori romani de telefonie. Cerceteaza un eventual abuz de pozitie dominanta si existenta unei intelegeri anticoncurentiale.

Concret, un operator telecom a depus o plangere impotriva celor trei operatori. Potrivit mai multor surse din piata, investigatia ar fi fost declansata in urma unei sesizari depuse de Net Master Communication, o companie de telecomunicatii ce furnizeaza servicii de acces la internet.

In cazul celor doi operatori de telefonie mobila, posibilul abuz de pozitie dominanta vizeaza interzicerea accesului reclamantului la serviciul de terminare a apelurilor internationale si a celor nationale, se arata intr-un comunicat al Consiliului. RomTelecom este acuzat ca ar fi refuzat sa permita accesul in retea operatorului reclamant.

Se pare ca au existat ceva neintelegeri intre cei trei operatori si Net Master Communication, dar in cazul RomTelecom acestea au fost rezolvate. Reprezentantii Orange si Vodafone nu au dorit sa comenteze informatiile. "Intre RomTelecom si compania reclamanta au avut loc negocieri, finalizate in urma cu cateva zile. In urma discutiilor intre reprezentantii celor doua companii s-au clarificat neintelegerile initiale, iar plangerea formulata impotriva RomTelecom a fost retrasa", se arata intr-un comunicat al operatorului national de telefonie fixa. "Gasim ca este surprinzatoare informatia comunicata astazi presei si nu intelegem pe ce anume este fundamentata", ne-au declarat oficiali din cadrul companiei.

ATRIBUTII. "Consiliul va analiza atat pozitia detinuta de fiecare din companiile reclamante pe piata relevanta, cat si comportamentul pe piata al acestor agenti economici in relatie cu concurentii si beneficiarii serviciilor lor si, totodata, existenta unei eventuale intelegeri anticoncurentiale intre agentii economici reclamati", a anuntat ieri Consiliul Concurentei.

In mod normal, investigatiile privind interconectarea si accesul la retea intra in atributiile ANRC, dar pot fi facute si de Consiliul Concurentei. "In baza protocolului de colaborare incheiat cu Consiliul Concurentei si la solicitarea reprezentantilor sai, ANRC va pune la dispozitia acestei institutii expertiza si informatiile pe care le detine", ne-a transmis ANRC.
×
Subiecte în articol: IT