x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro RIO 2016 RIO 2016. Premiera la Jocurile Olimpice

RIO 2016. Premiera la Jocurile Olimpice

06 Aug 2016   •   23:42
RIO 2016. Premiera la Jocurile Olimpice

Hoang Xuan Vinh a devenit sâmbătă, la Rio de Janeiro, primul vietnamez care câştigă aurul olimpic, impunând-se într-una din finalele de la tir, cea de pistol cu aer comprimat 10 m masculin.

Vinh, 41 de ani, a privat ţara gazdă de prima sa medalie de aur. El a încheiat cu 202,5 puncte, devansându-l pe brazilianul Felipe Almeida Wu cu 3/10 puncte. Wu a obţinut deci argintul, iar chinezul Pang Wei (180,4 puncte) a intrat în posesia bronzului.

Vietnamezul ar urma să devină o vedetă într-o ţară foarte naţionalistă, gata de a-i sărbători cu pasiune pe rarii săi sportivi capabili să se remarce pe scena internaţională, scrie AFP.

În 2000, la Jocurile de la Sydney, Tran Hieu Ngan a obţinut argintul în proba feminină de taekwondo 57 kg. Opt ani mai târziu, la Beijing, Hoang Anh Tuan a reuşit aceeaşi performanţă la haltere, categoria 56 kg.

Finala de la Rio s-a desfăşurat după aşa-zisul sistem "australian", în care sportivii cel mai slab clasaţi sunt eliminaţi unul după altul, până când în lupta pentru aur rămân numai doi concurenţi.

În duelul său final, Vinh s-a impus deşi era condus înaintea ultimului cartuş.

Campionul olimpic de la Londra, sud-coreeanul Jin Jongoh, s-a clasat al cincilea.
www.agerpres.ro

×