x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Scînteia Din Arhiva CC al PCR Dosar de cadre: Ioan Pânzaru

Dosar de cadre: Ioan Pânzaru

16 Dec 2009   •   00:00

Comitetul Central al PCR, Secţia Cadre
● Pânzaru Ioan
● Membru de partid din 1970
● Născut la 15 octombrie 1950 în Focşani;
● Originea socială: intelectual;
● Naţionalitatea: română;
● Căsătorit;
● Studii: Facultatea de limbi romanice, clasice şi orientale - secţia Limba şi li­teratura franceză;
● Profesia: profesor;
● Cunoaşte limbile franceză şi engleză;
● Este asistent la Facultatea de limbi străine a Universităţii din Bucureşti.

Pânzaru Ioan a absolvit în 1969 Liceul teoretic "Unirea" din Focşani, apoi a urmat Facultatea de limbi romanice, clasice şi orientale la Universitatea Bucureşti, absolvind secţia de Limba şi literatura franceză. În timpul studiilor liceale şi universitare s-a remarcat prin aptitudini deosebite în domeniul filologiei, fiind premiat la mai multe olimpiade de literatură română şi concursuri ale cercurilor ştiinţifice studenţeşti.

După absolvirea facultăţii, în 1973, a fost repartizat asistent la Facultatea de limbi străine din Bucureşti, funcţie pe care o îndeplineşte şi în prezent.

Conducerea catedrei apreciază că are o bună pregătire de specialitate, a obţinut rezultate meritorii în activitatea didactică, a condus seminarii de literatură franceză şi ore de curs practic, dovedind creşterea experienţei sale pedagogice.

Este încadrat în colectivul de elaborare a Tratatului de istoria literaturii franceze, din care a redactat un amplu capitol, apreciat favorabil de catedră. Acti­vitatea ştiinţifică pe care o desfăşoară este orientată spre psihologia artei şi teoriei literaturii franceze, având publicate câteva comunicări.

A fost utilizat translator al unor delegaţii ale CC al UTC, UASCR şi Organizaţia pionierilor. De asemenea, în timpul Congresului al XI-lea al CC al PCR a lucrat ca translator însoţitor al unor delegaţii străine.

Participă activ la viaţa de partid, a lucrat în aparatul Consiliului ASC din Centrul Universitar Bucureşti şi este colaborator al Secţiei Relaţii Externe a CC al PCR.

În familie şi societate are comportare corespunzătoare.

Despre familie: tatăl, Pânzaru Eniţă, a fost jurist, mama, Aurelia, funcţionară, ambii sunt pensionari. Are o soră, studentă, membră a UTC.
Soţia, Pânzaru Rodica, este profesoară, membră a UTC. Tatăl, Tănase Ion, a fost învăţător, decedat. Mama, Melania, este funcţionară, în prezent pensionară. Are un frate, tehnician veterinar, şi o soră, funcţionară. Secţia Cadre a CC al PCR consideră că este corespunzător pentru funcţia actuală.
Instructor, Mihalache Maria
Şef secţie: Tănase Gheorghe
13.IV.1979
Arhivele Naţionale, Fond CC al PCR - Secţia Cadre, dos. nr.  P943

×
Subiecte în articol: din arhiva cc al pcr dosar cadre cpex