x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Special Anchete Fiu de șef liberal din Prahova, avansat de la consilier la subsecretar de stat în Ministerul Agriculturii

Fiu de șef liberal din Prahova, avansat de la consilier la subsecretar de stat în Ministerul Agriculturii

de Ion Alexandru    |    26 Apr 2021   •   07:20
Fiu de șef liberal din Prahova, avansat de la consilier la subsecretar de stat în Ministerul Agriculturii

După o scurtă pauză, pe perioada crizei politice dintre PNL și USR-PLUS, premierul Florin Cîțu a revenit la campionatul de „semnat viteză” în ceea ce privește numirile în funcții guvernamentale. Numai la sfârșitul săptămânii trecute, s-au petrecut mai multe astfel de „ungeri”, dintre care una este mai mult decât interesantă. Fiul vicepreședintelui PNL Prahova, deputat în Parlamentul României, a fost avansat de actualul premier, de la funcția de consilier, în care fusese numit în timpul mandatului lui Ludovic Orban, la cea de subsecretar de stat în Ministerul Agriculturii. Mezinul proaspăt ajuns demnitar întrunește și cealaltă condiție necesară, având carnet de membru de partid.

Joi, 22 aprilie 2021. Premierul Florin Cîțu emite Decizia nr. 292, prin care îl trimite acasă pe Avram Fișiu, subsecretar de stat în cadrul Ministerului Agriculturii și Dezvoltării Rurale, condus de liberalul Adrian Oros. Odată semnat acest document, Florin Cîțu a luat o altă foaie de hârtie cu antetul Guvernului și a emis o altă decizie de prim-ministru, cu numărul 293 din 22 aprilie 2021, în care a scris că „începând cu data intrării în vigoare a prezentei decizii, domnul Mihai Sebastian Ionescu se numește în funcția de subsecretar de stat la Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale”. Ambele decizii au fost publicate în Monitorul Oficial al României și se află în vigoare. Proaspătul numit subsecretar de stat la Agricultură, Mihai Sebastian Ionescu, este nimeni altul decât fiul deputatului liberal George Ionescu, aflat la al treilea mandat de parlamentar, care exercită și funcția de prim-vicepreședinte al Organizației Prahova a Partidului Național Liberal, fiind, totodată, și secretarul general adjunct al Biroului Permanent Național al PNL. Anterior, Ionescu senior a activat în fostul Partid Democrat Liberal (PDL).

Avansare

Mihai Sebastian Ionescu nu a aterizat acum în Ministerul Agriculturii, ci imediat după ce PNL a ajuns la Palatul Victoria, iar Ludovic Orban și-a preluat primul mandat de prim-ministru. În decembrie 2019, Ionescu junior a fost numit în funcția de consilier al secretarului de stat din Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale, Emil Dumitru, funcție din care, iată, a fost avansat de Florin Cîțu săptămâna trecută. Pe lângă calitatea de fiu al tatălui său, Mihai Sebastian Ionescu activează, la rândul său, politic, în cadrul Partidului Național Liberal. În declarația de interese pe care a depus-o la sfârșitul anului 2019, acesta menționa faptul că este membru cu rang de vicepreședinte al Biroului Executiv al Tineretului Național Liberal, prim-vicepreședinte al Biroului Politic al Municipiului București al Tineretului Național Liberal și membru în Comitetul Național Interimar al Cluburilor Studențești Liberale.

Dar de nuntă

Înainte de a lucra la Ministerul Agriculturii, Mihai Sebastian Ionescu a activat în cadrul companiei SC Piscicola Prahova SRL, de unde a încasat, conform declarației de avere din anul 2019, un venit salarial de 3.716 lei. La aceeași firmă lucrează și mama noului subsecretar de stat, Nicoleta Ionescu, soția deputatului George Ionescu. Mihai Sebastian Ionescu deține împreună cu George Cătălin Ionescu (cel mai probabil, frate), un teren intravilan cu suprafața de 1.824 de metri pătrați, primit donație în cursul anului 2011. De asemenea, tot împreună cu George Cătălin Ionescu, el mai deține în coproprietate o casă, cu suprafața, la sol, de 200 de metri pătrați, construită în anul 2017. În documentul citat mai este menționat un „dar de nuntă”, în valoare de 34.750 de euro, 13.200 de dolari SUA și 50.500 de lei.

O jurnalistă de la Realitatea Plus, consilier de stat la Cancelaria lui Florin Cîțu

Jurnalista Mioara Costin, care a plecat recent de la Realitatea Plus, a fost numită, tot pe 22 aprilie, consilier de stat în cadrul Cancelariei premierului României. Este, practic, al treilea document semnat de Florin Cîțu, după cele două care privesc funcția de subsecretar de stat la Ministerul Agriculturii, la care am făcut referire mai sus. Mioara Costin şi-a început cariera în presă în 2011, la ziarul Puterea, din Capitală, dar s-a consacrat la Realitatea Plus, unde a ajuns în 2014, scriu jurnaliștii de la DC News. Aceasta a fost reporter de teren, moderator de emisiuni, dar şi invitat în studio la diverse emisiuni ale postului. Aceasta şi-a anunțat plecarea de la Realitatea Plus în urmă cu o lună, pe pagina sa de socializare. În aceeaşi postare, a afirmat că a fost aproape de o plecare şi în toamna anului 2020.

×
Subiecte în articol: Mihai Sebastian Ionescu