x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Special Anchete Guvernul Cîțu își personalizează materialele publicitare cu ajutorul unei firme deținute de un  fost deputat FDSN-PDSR

Guvernul Cîțu își personalizează materialele publicitare cu ajutorul unei firme deținute de un  fost deputat FDSN-PDSR

de Ion Alexandru    |    12 Iul 2021   •   07:20
Guvernul Cîțu își personalizează materialele publicitare cu ajutorul unei firme deținute de un  fost deputat FDSN-PDSR

Guvernul PNL-USR-PLUS-UDMR, condus de anti-PDS-istul Florin Cîțu îi imprimă materialele de promovare și publicitate aferente strategiei de comunicare cu ajutorul unei companii deținute de un fost membru FSN, parlamentar al PDSR până în anul 1996. Secretariatul General al Guvernului a încheiat, la finalul lunii iunie, cu firma lui Marin Jugravu un contract în acest sens, în valoare de peste 160.000 de lei, în cadrul unui proiect finanțat de UE, prin SIPOCA. Aceeași firmă a tipărit, anul trecut, 5.000 de pliante pentru candidatul susținut de PNL, dar și de USR-PLUS la Primăria Capitalei, Nicușor Dan. Respectivele materiale de propagandă electorală au conținut mesaje ale liderilor „dreptei” Ludovic Orban, Dan Barna sau Dacian Cioloș și au fost utilizate inclusiv în clipuri de promovare în care au apărut diverși artiști.

 

Secretariatul General al Guvernului Cîțu a comandat, încă din cursul lunii martie a acestui an, o serie de materiale promoționale și alte materiale de informare și publicitate, în cadrul unui proiect denumit „Strategia pentru managementul comunicării guvernamentale a României”.

În cadrul acestui proiect, s-a organizat o procedură simplificată de achiziție a 500 de afișe tip proiect, 2.000 de pliante, patru bannere mesh pentru sală, 650 de mape personalizate, 650 de agende personalizate, 650 de pixuri personalizate, 650 de rucsacuri pentru laptop personalizate, 650 de memory-stick-uri personalizate, 650 de bloc-notes-uri personalizate și 650 de calendare de birou personalizate.

Conform caietului de sarcini care a stat la baza încheierii acestei proceduri, pe materialele promoționale descrise mai sus urmează să fie inscripționate elementele de identitate vizuală, titlul proiectului, precum și textul „Competența face diferența! Proiect selectat în cadrul Programului Operațional Capacitate Administrativă cofinanțat de Uniunea Europeană, din Fondul Social European”. Potrivit aceluiași document, produsele furnizate trebuie să respecte standardele de mediu, fiind avute în vedere recomandările din Ghidul privind integrarea temelor orizontale în cadrul proiectelor finanțate din Fondurile Europene Structurale și de investiții 2014 – 2020, partea a II-a, Dezvoltare Durabilă. Toate produsele vor avea încorporate logo/sigla și elementele de concept grafic de identitate ale proiectului.

 

+ CALUP FACSIMIL CV JUGRAVU + FACSIMIL FIRMA

Contract atribuit prin procedură simplificată

 

La data de 29 iunie 2021, autoritatea contractantă a finalizat procedura simplificată de achiziție, încheind, în acest sens, contractul cu numărul 77/2021, în valoare de 138.250 de lei fără TVA, respectiv de 164.517,7 lei cu TVA inclusă. Compania care și-a adjudecat contractul se numește SC Integral Top Solutions SRL, a fost fondată în Pitești, în prezent având sediul social în Buftea, județul Ilfov.

Conform datelor furnizate de Oficiul Național al Registrului Comerțului (ONRC), compania selectată să furnizeze Secretariatului General al Guvernului aceste materiale promoționale personalizate a luat ființă, în data de 8 ianuarie 2002, sub denumirea de SC Integral Grup SRL, cu sediul în Pitești, având, la acel moment, drept obiect de activitate producția de mobilier – biblioteci, dulapuri, șifoniere, etajere, vitrine, studiouri, canapele, accesorii pentru mobilier, mobilier pentru autovehicule, tramvaie și vagoane de călători.

La momentul înființării companiei, asociatul unic era Marin Jugravu, care este nimeni altul decât un fost membru al Frontului Salvării Naționale, ulterior devenind parlamentar al FDSN și PDSR.

După ruperea FSN, în 1991, prin plecarea Guvernului Roman, Frontul Salvării Naționale a fost preluat de Petre Roman, a devenit ulterior PD, transformat în PDL și astăzi este parte integrată din Partidul Național Liberal. FDSN, aripa ruptă din FSN, a fost controlată, la acel moment, de Ion Iliescu, iar Marin Jugravu, fondatorul firmei care livrează, astăzi, materiale Guvernului PNL, a fost, încă din 1992, membru al FDSN, pe listele căruia, în același an, a fost ales deputat. FDSN și-a schimbat, ulterior, denumirea în PDSR (actualul PSD), formațiune al cărei vicepreședinte al filialei Argeș a fost același Marin Jugravu. Acesta a mai deținut calitatea de membru al Consiliului Național al PDSR și de membru al Grupului Parlamentar al PDSR, până la finalul mandatului de deputat, în 1996.

 

Afaceri profitabile în Argeș

 

În 2008, Marin Jugravu a depus noi declarații de avere și de interese, în calitate de candidat la o funcție publică aleasă, din care reiese că nu era membru al niciunui partid politic. La rubrica venituri realizate, el preciza că lucrează la compania contractată, luna trecută, de către Secretariatul General al Guvernului.

Tot aici, mai exista și mențiunea cu privire la deținerea a 13,5 procente dintr-o altă companie, pe nume SC Forum Rentz Space SRL, de la care în anul fiscal 2007 – 2008 încasase dividende de 170.000 de lei.

 

CASETA + POZA CAPTURA BUGETUL.RO + POZA NICUSOR DAN CAMPANIE

Pliantele „Împreună construim noul București”, prin care s-a făcut promovare pentru Nicușor Dan, tipărite de aceeași firmă

 

Deși este destul de hilar faptul că societatea unuia dintre membrii fondatori ai FDSN-ului lui Ion Iliescu, partid devenit, ulterior, în retorica actualei puteri „ciuma roșie”, primește contracte de la Guvernul PNL-USR-UDMR, lucrurile devin și mai interesante, aflând că aceeași companie a prestart servicii similare și în campania electorală pentru alegerile locale din toamna anului trecut.

Publicația „Bugetul.ro” a dezvăluit, în luna septembrie a anului 2020, că actualul primar general al Capitalei, Nicușor Dan, a beneficiat de 5.000 de pliante electorale tipărite de firma SC Integral Top Solutions SRL. Aceste pliante au apărut inclusiv într-un videoclip al actorului Mihai Călin, menit, de asemenea, să-l susțină pe Nicușor Dan, și care purta numele „Îndemnul la Vot”.

O parte din pliantele în cauză au fost tipărite pe fond galben, culoarea partidului Național Liberal, conțineau sloganul „Împreună construim noul București” și conțineau mesaje de promovare electorală pentru Nicușor Dan ale liderilor actualei puteri, cum ar fi Ludovic Orban, președinte PNL, Dan Barna, președinte USR sau Dacian Cioloș, președinte PLUS. Evident, campania electorală pentru Primăria Capitalei de anul trecut a avut un puternic mesaj anti-PSD.

Așa cum arătam mai sus, SC Integral Top Solutions SRL, firmă fondată de fostul parlamentar FDSN-PDSR Marin Jugravu, și-a început activitatea cu producția de mobilă, însă, în 3 octombrie 2016, acționarul unic decide să modifice obiectul principal de activitate al societății în „intermedieri în comerțul cu diverse produse”.

Potrivit unei alte notificări de la Oficiul Național al Registrului Comerțului (ONRC), din 15 octombrie 2018, fostul deputat al „ciumei roșii” Marin Jugravu a decis să majoreze capitalul social al companiei, de la 500 de lei, la 1.000 de lei, prin cooptarea ca nou asociat a fiicei sale, Raluca Ioana Jugravu, avocat în Baroul Argeș. Ca urmare a majorării capitalului social, Marin Jugravu și fiica acestuia controlează, fiecare, câte 50 la sută din beneficiile și pierderile societății.

Tot atunci, Raluca Ioana Jugravu l-a înlocuit pe tatăl său în funcția de administrator al SC Integral Top Solutions SRL, iar compania și-a mutat sediul social din Pitești, în orașul Buftea, județul Ilfov.

 

×
Subiecte în articol: nicusor dan florin citu