x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Special Compania de asigurări Euroins, client fidel al amenzilor ASF 

Compania de asigurări Euroins, client fidel al amenzilor ASF 

de Adrian Stoica    |    23 Feb 2021   •   07:40
Compania de asigurări Euroins, client fidel al amenzilor ASF 

Consiliul Autorității de Supraveghere Financiară a decis, în urma controalelor efectuate de departamentele de specialitate din cadrul Autorității, aplicarea unei amenzi de 500.000 de lei companiei de asigurări Euroins pentru netransmiterea ofertelor de despăgubire sau a notificărilor privind motivele pentru care nu au fost aprobate pretențiile de despăgubiri, precum și pentru plata cu întârziere a unor dosare de daună.

De asemenea, în urma controalelor din ultima vreme, au mai fost amendaţi directorii generali de la NN Asigurări de Viață S.A. şi Metropolitan Life, cu 4.000 de lei şi, respectiv, 5.000 de lei.

Penalizări în cascadă

 

La începutul acestui an, Euroins, al doilea cel mai mare asigurător RCA din piaţa locală, a mai fost sancţionată de ASF cu 450.000 de lei, pentru plata cu întârziere a despăgubirilor aferente dosarelor de daună RCA. De asemenea, la sfârşitul lunii septembrie a anului trecut compania Euroins a mai fost disciplinată de ASF cu o amendă de 600.000 de lei după ce a constatat o serie de deficiențe, în special cu privire la calculul rezervelor tehnice la data de 31 martie 2020, precum și înregistrarea eronată a unor operațiuni de recunoaștere a comisioanelor din reasigurare. Tot cu această ocazie, societatea a mai fost amendată suplimentar cu suma de 1,5 milioane de lei, iar directorul general şi directorul executiv, cu câte 100.000 de lei ca urmare a constatării unor deficienţe cu privire la modul de calcul al rezervelor tehnice constituite, în conformitate cu cerințele legislației.

 

Euroins, cel mai reclamat asigurător

 

Numărul petiţiilor înregistrate de compania Euroins a fost de aproape două ori mai mare decât numărul petiţiilor înregistrate de ceilalţi asigurători din top în primul semestru al anului trecut, arată ultima statistică realizată de ASF. Astfel, Euroins a rămas cel mai reclamat asigurător în primul semestru din anul 2020, cu o pondere a petiţiilor din numărul de contracte în vigoare de 0,351%, în uşoară scădere comparativ cu finalul anului 2019, potrivit datelor publicate de Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF).

 

ASF estimează scumpirea poliţelor RCA cu 10-12% din această primăvară, odată cu intrarea în vigoare a poliţelor cu decontare direct.

×