x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Special Exclusiv. 13 MILIARDE DE EURO. Atât și-a trecut un bucureștean în declarația de venit pe 2012. Documente.

Exclusiv. 13 MILIARDE DE EURO. Atât și-a trecut un bucureștean în declarația de venit pe 2012. Documente.

de Cristinel C. Popa    |    23 Mar 2013   •   01:50
Exclusiv. 13 MILIARDE DE EURO. Atât și-a trecut un bucureștean în declarația de venit pe 2012. Documente.

63.000.000.000 lei noi. Atât a trecut Nicolae Limbășan pe declarația de venituri la Agenția Națională de Administrare Fiscală. Categoria de venit pe care a bifat-o afaceristul de 45 de ani și din care susține că a „muls” echivalentul a 13 miliarde de euro?  Drepturi de proprietate intelectuală.

Fiscul i-a cerut documente doveditoare. În baza art. 49 și 52 din O.G. nr.92/2003, ANAF îi cere lui Limbășan să se prezinte la sediul instituției. „Vă solicităm documente justificative privind venitul declarat de dvs ca drepturi de proprietate intelectuală în cuantum de 63.000.000.000 lei”, se arată în adresa nr. 4685 din 25.01.2013 la puțin timp după ce Limbășan a depus declarația privind veniturile înregistrate în 2012.
Limbășan pretinde că le are, dar nu poate să le depună, întrucât acest lucru ar duce la divulgarea secretului afacerilor sale. El invocă o lege care obligă statul român să respecte normele internaționale ce permit, spune el, o astfel de „secretomanie”.
De acest campion al afacerilor, care i-ar face invidioși până și pe un Bill Gates sau Rupert Murdoch, am aflat prin intermediul unui prieten ieșean, care face parte dintre apropiații săi. Cei doi nu fac bani cu ciocanul în dormitor! La micul dejun, Nicolae Limbășan servește pe pâine mai întâi o comandă de acțiuni, pe care o asezonează tacticos cu cea mai potrivită strategie. La prânz servește câteva oferte unse din belșug cu cele mai bune informații. Încheie seara calm cu câteva idei grase pentru zilele ce vor urma. „Câștigurile mele provin din vânzarea de strategii bursiere”, spune el. Și venituri din proprietăți intelectuale, mai precis invenții…Am niște invenții cu care nu am ieșit încă la iveală. Vreau să găsesc modalitatea legală de a le putea pune în practică. Este vorba despre un procedeu absolut revoluționar de prevenire a îmbătrânirii, ce are la bază folosirea undelor electromagnetice”, promite Limbășan
Rămâne de văzut pe unde va scoate el cămașa -electromagnetică sau ba-, când Fiscul îi va impozita suma de 63 de miliarde de lei noi...

×