x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Special Familia lui Cosmin Olăroiu preia afacerea şi vila de lux ale lui “Stelu” din Kiseleff

Familia lui Cosmin Olăroiu preia afacerea şi vila de lux ale lui “Stelu” din Kiseleff

de Ion Alexandru    |    18 Iul 2019   •   09:43
Familia lui Cosmin Olăroiu preia afacerea şi vila de lux ale lui “Stelu” din Kiseleff

În 2012, controversatul afacerist Gheorghe Stelian, zis “Stelu”, cunoscut şi drept “săgeata” lui Dorin Cocoş, a cumpărat, de la RA-APPS, o vilă de lux, într-una dintre cele mai spectaculoase zone ale Capitalei. Este vorba despre o construcţie amplasată pe Şoseaua Kiseleff, la nr. 16, pentru care a plătit suma de 5 milioane de euro. Aici, Stelu şi-a mutat sediile tuturor companiilor sale care activează în domeniul imobiliar, dar şi turistic, de pe litoral, transformând luxosul imobil într-un fel de cartier general. După condamnarea pe care a primit-o însă, la fond, în dosarul fraudei de la ANRP, “Stelu” a încercat şi a reuşit să scape atât de afacerile care puteau fi puse sub sechestru, cât, pare-se, şi de luxosul stabiliment, care a fost preluat, la finalul anului trecut, de familia cunoscutului antrenor de fotbal Cosmin Olăroiu.

 

Steda Residence SRL este compania care se ocupă cu domeniul imobiliar şi care era deţinută, până la jumătatea anului trecut, în exclusivitate, de către Gheorghe Stelian, zis “Stelu”, şi care funcţionează cu sediul social în imobilul amplasat în Şoseaua Kiseleff P. Dimitrievici, la numărul 16. În data de 4 iunie 2018, “Săgeata” lui Cocoş a decis să scape de această afacere şi şi-a găsit un cumpărător de cea mai bună calitate. Este vorba despre Cosmin Aurelian Olăroiu, cunoscutul antrenor de fotbal, care a fost cooptat, la acel moment, în societate, prin majorarea capitalului social cu suma de 200 de lei, devenind, astfel, partener egal cu “Stelu” în această companie.

Ulterior, pe 16 iunie 2018, Gheorghe Stelian decide să-i cesioneze lui Cosmin Olăroiu toate părţile sociale pe care le deţinea în cadrul SC Steda Residence SRL, primind pe ele, conform unui document al Oficiului Naţional al Registrului Comerţului (ONRC), suma de… 200 de lei. “Stelu” a rămas să administreze societatea până în data de 27 martie 2019, când noul asociat unic, Cosmin Olăroiu, a luat decizia să-l înlocuiască din această calitate cu fiul său, Antonio Daniel Olăroiu, acesta din urmă devenind persoana cu drepturi depline exercitate pe o durată nedeterminată în această companie.

 

Olăroiu jr, o altă firmă în vila lui “Stelu”

În toate aceste operaţiuni comerciale, Cosmin Olăroiu a fost reprezentat, prin contract de mandat autentificat la notariat, de către fiul său, Antonio Daniel, iar toate datele existente converg către ipoteza că familia Olăroiu a preluat de la Gheorghe Stelian nu doar afacerea imobiliară, cât şi vila de lux din Şoseaua Kiseleff. Astfel, din datele de la Registrul Comerţului rezultă că SC Steda Residence are, în cotinuare, sediul social în aceeaşi locaţie, deşi “Stelu” nu mai deţine nicio calitate în companie. Mai mult. Conform unui extras al Registrului Comerţului din data de 14 decembrie 2018, rezultă că Antonio Daniel Olăroiu şi-a înfiinţat propria companie de imobiliare, căreia i-a declarat sediul social tot în casa lui “Stelu”.

Astfel, SC Kiseeff Premium Residence SRL, societate înfiinţată de către fiul lui Cosmin Olăroiu şi de către iubita sa, Ruxandra Tănase, poreclită de presa sportivă “Mumuşica”, are ca obiect de activitate “lucrările de construcţii rezidenţiale şi nerezidenţiale, iar sediul social se află în Şoseaua Kiseleff P. Dimitrievici, la numărul 16, în camera 5, situată, conform actelor, la etajul 1 al imobilului. Gheorge Stelian, proprietarul cunoscut al imobilului, nu deţine vreo calitate în această companie.

 

Proprietatea, cumpărată de la RA-APPS, în 2012

Un alt detaliu interesant cu privire la activitatea derulată la această adresă este faptul că, în documente, o altă companie deţinută de “Stelu” – Steda Beach SRL – care a preluat, în timpul ministeriatului Elenei Udrea, Hotelul “Mamaia” din cadrul staţiunii cu acelaşi nume, de pe litoral, are sediul, în continuare, în Kiseleff 16. Însă, în vara anului trecut, Gheorghe Stelian a reuşit să “predea” şi această companie unui alt om de afaceri, Dorin Mirel Mateiu, din Cluj, care a achiziţionat 50% din capitalul social. Cealaltă jumătate a fost cesionată de “Stelu” mamei sale, Maria. Dorin Mirel Mateiu este personajul care a preluat de la “Stelu” şi afacerea imobiliară “Rahmaninov Residence”, respectiv un bloc luxos de apartamente din cartierul Floreasca, ridicat de Gheorghe Stelian cu banii luaţi de la ANRP.

Surpriza face ca, încă din 18 septembrie 2017, Dorin Mirel Mateiu să-şi mute sediul social al unei companii pe nume SC Sunset Lake Com SRL, tot în Şoseaua Kiseleff nr. 16.

Locaţia în discuţie a aparţinut domeniului privat al statului, dat în administrarea Regiei Autonome – Administraţia Patromoniului Protocolului de Stat (RA-APPS), până în 2012. În 2011, aceasta a fost inclusă, prin Ordonanţă de Guvern, în lista imobilelor RA-APPS care puteau face obiectul vânzării prin licitaţie. Amplasamentul este reprezentat de o construcţie cu amprenta la sol de 365 metri pătraţi, o suprafaţă construită desfăşurată de 515,47 metri pătraţi şi este situată pe un teren de 2.695 metri pătraţi. RA-APPS evalua un preţ minim de vânzare de 4 milioane de euro. Stelu a achiziţionat-o, în 2012, cu 5 milioane de euro.

 

6 ani cu executare, în dosarul ANRP

Schema reuşită prin care Gheorghe Stelian, unul dintre apropiaţii omului de afaceri Dorin Cocoş, fostul soţ al Elenei Udrea, a reuşit să-şi plaseze afacerile către personaje importante vine la scurt timp după ce Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie l-a condamnat, pe fond, la şase ani de închisoare cu executare. Sentinţa a fost pronunţată pe data de 29 iunie 2018, “Stelu” fiind găsit vinovat pentru complicitate la abuz în serviciu cu consecinţe deosebit de grave, într-unul dintre dosarele referitoare la fraudele de la ANRP, instrumentate şi trimise în judecată de DNA. Stelian a atacat hotărârea cu apel, calea de atac urmând a fi luată în discuţie de un complet de 5 judecători.

 

 

Steda Residence, printre clienţii rău-platnici ai unei fabrici de armanent

În 2014, SC Steda Residence SRL, controlată, la acel moment, de Gheorghe Stelian, dar afacere care a ajuns, astăzi, în buzunarul familiei lui Cosmin Olăroiu, s-a aflat pe lista clienţilor Romarm. Informaţia reiese din Raportul Consiliului de Administraţie al Companiei Naţionale “Romarm” – Filiala Uzina Mecanică Bucureşti, din data de 31 decembrie 2014. Entitatea, care se ocupă cu fabricarea de armament, avea, la acel moment, de recuperat creanţe comerciale de la patru companii, printre care cea mai mare creanţă o avea de recuperat de la CN Romarm - UM 10114 Roman – 1.941.015 lei. Pe locul al doilea se regăsea firma lui “Stelu”, Steda Residence, cu o creanţă de 250.000 de lei.

Raportul Romarm menţionează, de asemenea, la capitolul creanţe existente în sold, la data de 31 decembrie 2012,  şi neîncasate, în valoare de 579.614 lei. Steda Residence se afla pe primul loc, cu datorie de un sfert de milion de lei.

 

Cosmin Olăroiu a preluat, în totalitate, în primăvara acestui an, de la “Stelu”, compania Steda Residence. Aceasta după ce, anul trecut, fiul antrenorului de fotbal şi-a înfiinţat o altă societate imobiliară, declarând sediul social tot în vila din Kiseleff

 

 

×
Subiecte în articol: gheorghe stelian