x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Special UDMR înfige un kinetoterapeut la Agenția Națională pentru Locuințe, PNL lovește cu un textilist la Inspectoratul de Stat pentru Construcții, iar Ministrul Drulă a pus un ex-senator USR la Canale Navigabile 

UDMR înfige un kinetoterapeut la Agenția Națională pentru Locuințe, PNL lovește cu un textilist la Inspectoratul de Stat pentru Construcții, iar Ministrul Drulă a pus un ex-senator USR la Canale Navigabile 

de Adrian Stoica    |    23 Apr 2021   •   07:20
UDMR înfige un kinetoterapeut la Agenția Națională pentru Locuințe, PNL lovește cu un textilist la Inspectoratul de Stat pentru Construcții, iar Ministrul Drulă a pus un ex-senator USR la Canale Navigabile 

După ce a acuzat în cor practicile PSD de pe vremea când acest partid se afla la guvernare, triumviratul PNL-USR PLUS-UDMR care conduce astăzi România și le-a însușit rapid. E bătaie mare pe funcții bine plătite în ministere, iar în consiliile de administrație ale companiilor de stat ajung tot felul de necalificați, dar care au un mare atu, propteaua politică. Numirile se fac “noapte ca hoții”, nimeni nu se mai obosește să le anunțe în spiritul transparenței clamate de dimineața până seara pe vremea când ei erau în opoziție, iar fiecare ministru este șeful atotputernic pe tarlaua lui. Schimbă și numește pe cine vrea, când vrea și nu dă socoteală decât “partidului” care este omniprezent.

 

Agenția Națională pentru Locuințe (ANL) funcționează în subordinea Ministerului Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației, instituție care a căzut la ruleta politică în curtea UDMRE. Avându-l în frunte pe ministrul Cseke Attila, și ANL beneficiază în această perioadă de suportul specialiștilor proveniți din această formațiune. Unul dintre meseriașii plasați de UDMR în Consiliul de Administrațe al ANL este Papp Eriko Gabriela. Din CV-ul său, care în mod inexplicabil nu este publicat pe site-ul Agenției, cum de altfel nu este publicat CV-ul niciunui administrator, aflăm că dânsa este specialistă în kinesiologie, kinetoterapie și gimnastică medicală, fiind cadru didactic la Universitatea  de Medicină și Farmacie din Târgu Mureș. Mai departe, la “competențe profesionale” și-a trecut în CV că a ținut cursuri și spectacole de dans pentru copiii cu cerințe educaționale speciale.

 

De la agricultură, specialist în construcții

 

O altă persoană „calificată” să facă parte din Consiliul de Administrație la ANL este inginerul agronom Gyorgy Csaki Janos. El este o persoană fie supracalificată, fie se bucură de mare susținere în UDMR, pentru că îl mai găsim înfipt și în Consiliul de Administrație al Companiei Naționale de Investiții, aflată tot în subordinea ministrului Dezvoltării, Cseke Attila.  El este angajat la firma Viviana Trading SRL din Oradea, unde este agronom, dar și la Triangulum Imobiliare SRL, tot din Oradea. Ce-l recomandă din CV-ul său pentru funcția de administrator la ANL? Nimic, doar sprijinul politic.

 

Când partidul îți deschide ușile

 

O altă apropiată a ministrului Dezvoltării plasată în Consiliul de Administrație al ANL este și Toro Gyongyi. CV-ul ei nu apare pe nicăieri, dar ne-a precizat că este de profesie economist. Urmărind firul declarațiilor de avere, am descoperit că a avut în ultimii ani lipici la funcții bine plătite la stat. Potrivit declarației de avere aferente anului fiscal 2019, ea a încasat 100.000 de lei de la Agenția Națională pentru Achiziții Publice (ANAP), unde a fost șef de birou, după ce în 2018, aceeași funcție îi adusese un venit de numai 73.000 de lei. Potrivit declarației de avere depuse în 19 martie 2021, ea a încasat anul trecut de la 49.833 de lei de la ANAP, iar de la Secretariatul General al Guvernului, unde a figurat ca angajat, 50.146. De asemenea, tot în 2020 Toro Gyongyi a fost membru al Biroului Electoral la Primăria municipiului Odorheiu Secuiesc, de unde a încasat 5.600 de lei, dar și membru al Biroului Electoral al Sectorului 1 București, de unde a mai primit 7.350. 

 

PNL unge un textilist Inspector de Stat în Construcții

 

Premierul Florin Cîțu l-a numit pe fostul senator PNL Romulus Bulacu în funcția de Inspector de Stat în Construcții, deși el este specialist în textile. Potrivit CV-ului său, Bulacu a fost în legislatura trecută senator PNL, iar în perioada 2012-2016 consilier județean la Vâlcea. El a fost declarat incompatibil de Agenția Națională de Integritate (ANI), ulterior măsura fiind susținută printr-o decizie a Înaltei Curți de Casație și Justiție (ÎCCJ). El s-a ales cu o interdicție de a mai ocupa funcții publice timp de trei ani. În urma contestației depuse, ÎCCJ i-a admis calea extraordinară de atac în noiembrie 2020, astfel că acum procesul se rejudecă, iar Romulus Bulacu a scăpat, cel puțin momentan, de incompatibilitate. Reamintim că ANI îl declarase incompatibil în 2016, pe vremea când era consilier județean la Vâlcea, după ce a constatat că firmele la care era asociat încheiaseră contracte cu unele instituții publice aflate în subordinea Consiliului Județean Vâlcea. 

 

Casetă2

 

Ministrul Drulă și-a pus o colegă de partid în CA la Canale Navigabile

 

Ministrul Transporturilor Cătălin Drulă a numit-o pe fosta senatoare USR Ramona Dinu în Consiliul de Administrație al Administrației Canalelor Navigabile. Ea este de profesie economist și în prezent este profesor la Facultatea de Ştiinţe Economice din cadrul Universităţii Ovidius Constanţa. Din CV-ul său se distinge faptul că nu are niciun fel de experiență de business, iar singurul lucru care a contat la numirea ei ca administrator la  Canale Navigabile a fost filiera politică.





 

×