x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Special Fost deputat liberal, ex-client al rețelei de prostituție conduse de Andreea Marta, validat pentru a face parte din CNA

Fost deputat liberal, ex-client al rețelei de prostituție conduse de Andreea Marta, validat pentru a face parte din CNA

de Ion Alexandru    |    28 Apr 2021   •   09:06
Fost deputat liberal, ex-client al rețelei de prostituție conduse de Andreea Marta, validat pentru a face parte din CNA

Plenul reunit al celor două Camere ale Parlamentului urmează să valideze, prin vot, noua componență a Consiliului Național al Audiovizualului (CNA), după ce patru dintre cei cinci candidați pentru posturile titulare, cu șanse, au fost validați de comisiile de cultură ale Senatului și Camerei Deputaților. Doi reprezentanți sunt propuși de Guvern, unul de Președinție, iar al patrulea de către PNL. Acesta este Ionel Palăr, fost deputat liberal, al cărui nume a fost dezvăluit de presa centrală ca figurând pe lista clienților prostituatelor de lux coordonate de soția dispărutului Codruț, dosar instrumentat de DIICOT și trimis în judecată.

 

Agențiile de presă centrale arătau, în urmă cu șapte ani, că printre clienții prostituatelor de lux conduse de soția lui Codruț Marta, alături de sportivi sau alte vedete, se număra și deputatul PNL de Bacău, de la vremea respectivă. Conform portalului „Sursa Zilei”, „procurorii DIICOT au descoperit că liberalul a beneficiat de serviciile sexuale ale unor fete din rețeaua Andreei Marta. Ba mai mult, se pare că deputatul a rămas și dator unei cliente, pentru că i-a plătit doar 250 de euro, în loc de 300, pentru serviciul prestat”. Aceeași publicație nota că Ionel Palăr fuse chiar audiat ca martor de DIICOT în acest dosar. 

Încă de la începutul lunii februarie, în mediul politic se anunțase deja că Ionel Palăr urmează să fie propunerea PNL pentru o funcție de membru în cadrul Consiliului Național al Audiovizualului. La începutul acestei săptămâni, Comisiile de Cultură ale Senatului și Camerei Deputaților au avizat favorabil patru dintre cele cinci candidaturi propuse. Astfel, din partea Guvernului, au fost validate favorabil propunerile ca membri titulari a lui Mircea Toma și Valentin Jucan, din partea președintelui României a fost avizată favorabil propunerea ca Dorina Rusu să continuie încă un mandat, iar din partea Partidului Național Liberal a fost validată propunerea Ionel Palăr.

 

Patru mandate de parlamentar

 

Acesta din urmă a fost deputat PNL timp de patru legislaturi, în perioada 2004 – 2020. În ultimul mandat, ales pe listele PNL Bacău, Palăr a deținut funcția de membru în Comisia de Administrație Publică și Amenajarea Teritoriului, a fost președintele Comisiei Permanente Comune a Camerei Deputaților și Senatului în relația cu UNESCO și a ocupat funcția de membru în Comitetul Director al Uniunii Interparlamentare.

Ionel Palăr a absolvit facultatea de marketing din cadrul Universității din Bacău, a terminat Colegiul Național de Apărare, are un master în management și legislație în industrie la Universitatea „Gheorghe Asachi” din Iași și a absolvit Institutul Diplomatic Român din cadrul MAE. 

Înainte de a deveni parlamentar, în 2004, liberalul a fost consilier județean la Consiliul Județean Bacău, iar în 2008 a ocupat chiar funcția de vicepreședinte al Consiliului Județean Bacău.

Pe lângă episodul legat de dosarul „Andreea Marta”, liberalul a mai făcut obiecul dezvăluirilor din presă, după ce a vândut unei bănci două etaje dintr-o clinică medicală, pe care o construise cu fonduri europene nerambursabile. 


CASETA + FOTO ANDI MANCIU

Ce funcție i s-ar pregăti lui Andi Manciu, proaspăt demisionat de la Grupul de Comunicare Strategică

 

Pe lângă cei patru membri titulari avizați de comisiile de Cultură, au mai fost avizate și candidaturile unor membri supleanți în cadrul CNA. Aceștia sunt Dan Radu, Rareș Lucian Niculescu, Valentina Adriana Postelnicu și Oana Mihalache.

Aparent fără legătură cu aceste candidaturi, la începutul acestei săptămâni, șeful celebrului Grup pentru Comunicare Strategică, Andi Eduard Manciu, și-a anunțat demisia din funcție. „Jurnalul” a prezentat, anul trecut, la momentul scandalului legat de lipsa diplomei sale de studii superioare, că soția acestuia, Cristiana Narcisa Manciu (Petre), figura, în declarația de avere, ca și consilier la Administrația Prezidențială. Instituție din partea căreia, în 27 septembrie 2017, a fost validată, prin Hotărârea Parlamentului României nr. 74/2017, în funcția de membru supleant în Consiliul Național al Audiovizualului. Propunerea a fost făcută de președintele României, pentru ocuparea locului vacantat de demisia unui alt consilier prezidențial, Daniela Bârsan.

Consilierul de stat Andi Manciu, şeful Grupului de Comunicare Strategică, și-a anunțat plecarea din Guvern de la începutul lunii mai. Apropiat de Ludovic Orban, Manciu a fost înlocuit de Cîţu din fruntea comunicării guvernamentale. Acesta ar putea ajunge însă într-o altă funcţie importantă, potrivit unor surse politice.

Ludovic Orban a precizat că, „deocamdată”, Andi Manciu „revine la partid”. „Se va ocupa cu voi, cu jurnaliștii. O să fie șeful departamentului în relația cu presa la partid”, a declarat preşedintele Camerei Deputaţilor. Potrivit unor surse din rândul liberalilor, însă, Andi Manciu ar fi în cărţi pentru preluarea conducerii agenţiei naţionale de presă Agerpres. Numirea în această funcţie nu ţine de guvern, ci de votul plenului reunit al Camerei Deputaţilor şi Senatului. În prezent, agenţia Agerpres este condusă de Claudia Victoria Nicolae, care a fost numită în funcţie în noiembrie 2018.

×