x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Special Interviuri Ela Crăciun:  “Să alergi 10 minute în parc nu costă nimic”

Ela Crăciun:  “Să alergi 10 minute în parc nu costă nimic”

de Paul Bardasu    |    22 Apr 2017   •   18:36
Ela Crăciun:  “Să alergi 10 minute în parc nu costă nimic”

Ela Crăciun, prezentatoarea şi realizatoarea emisiunii “Numai de bine”, di­fuzată la Antena 3, revine pe micile ecrane după o lungă perioadă în care a fost nevoită să ia o pauză din cauza unui accident pe gheață. Frumoasa mămică ne-a povestit cum a trecut peste probleme, cum va fi noua ei emisiune care debutează duminică, dar şi cum încearcă (şi reuşeşte) să schimbe viaţa românilor în bine.

 

Jurnalul Naţional: Ce înseamnă televiziunea pentru tine?

Ela Crăciun: După familia mea, tele­viziunea a rămas dragostea vieții mele. Pa­siunea și fidelitatea cu care trăiesc această relație de peste 10 ani pot confirma acest lucru. Am învățat și am evoluat ca om și ca profesionist în televiziune, iar acesta este cel mai important lucru într-o relație.

Ai avut o problemă medicală as­tă-iarnă. Ţi-ai revenit? A fost greu?

Am avut două fracturi (n.r. - în urma unei căzături pe gheaţă), care mi-au gene­rat destul de multe probleme. În primul rând, probleme de mobilitate. Am fost ne­voită să părăsesc pupitrul știrilor de weekend și să iau o pauză în activitățile mele profesionale. Totul s-a derulat cu înceti­nitorul pentru mine în această perioadă. Vreme de trei luni mi-am împărțit timpul între doctor și exercițiile de recuperare. Acum sunt mai bine și voi fi complet vin­decată în scurt timp.

Ai doi copii. Ei au fost motivul pentru care ai devenit interesată de stilul de viaţă sănătos?

Copiii mei sunt motivul pentru care am devenit mai responsabilă, iar stilul de viață sănătos este o consecință a acestei nevoi. Îndată ce ai devenit responsabil pentru sănătatea ta și corpul tău, alegerea este aproape evidentă. Acest stil de viață este un lucru pe care eu îl adopt cu plă­cere și simt că îmi este benefic. Eu gătesc cu copiii și merg la evenimente cu ei, prin urmare și ei sunt integrați natural în aceas­tă ecuație.

Eşti bloggeriţă de succes, faci cam­panii şi conferinţe. Crezi că vor deve­ni vreodată românii mai buni, mai atenţi cu viaţa lor?

Multe dintre femeile care îmi citesc blogul și vin la conferințele mele vor să se schimbe. Unele dintre ele au și făcut-o, altele mai au nevoie de puțin curaj. Dar este evident pentru mine că din ce în ce mai multe persoane adoptă un stil de viață îngrijit, care nu este condiționat de statu­tul social sau de cel financiar. Să alergi 10 minute în parc nu costă și nici să optezi pentru o salată de mere cu morcov în loc de un hamburger nu este o investiție mai mare. Eu cred în puterea oamenilor de a trăi o viață frumoasă, din toate punctele de vedere.

De ce provocări are parte într-o zi o mamă obişnuită?

O mamă are mereu provocări, de când începe ziua până se termină. Timpul este cea mai mare dintre ele. Să fii mereu la timp, indiferent de cât de obosită ești sau cât de mult ți-ai dori să mai stai 5 minute în pat. Provocarea de a-i asigura copilului tău stabilitate și siguranță, afecțiune și edu­cație. Iată doar una dintre ele. Apoi sunt restul provocărilor pe care noi, mamele, le depășim cu brio. De aceea ne numim “su­permame”…

Cum rezistă în România actuală, cu atâtea probleme, o emisiune cu su­biecte “Numai de bine”?

În România actuală sunt oameni care au nevoie de subiectele emisiunii “Numai de bine”. Dincolo de conflicte sau de politi­că, telespectatorii noștri trăiesc în cotidian și au nevoie de subiecte care să îi inspire în a duce o viață frumoasă, din toate puncte­le de vedere. Eu cred că fiecare dintre noi își poate face viața mai frumoasă, dacă ne dedicăm 5 minute pe zi unor activități care ne fac plăcere. Ca să răspund direct, Ro­mânia actuală are nevoie mai mult ca ori­când de o emisiune cu subiecte “Numai de bine”. Ele fac parte din viața noastră.

Ai lipsit o perioadă de pe micul ecran. Ce-ai făcut în timpul acesta?

Am avut timp să mă dedic lucrurilor care înseamnă foarte mult pentru mine. Am putut sta cu familia mai mult, am gătit mai mult și am scris mai mult. Pe blogul meu se vede ce fac în fiecare zi. În orice caz, nu mă plictisesc! Tot în perioada aceasta, departe de micul ecran, am avut timp să apreciez lucrurile care mă fac fericită, iar ideea mea s-a conturat într-o campanie pe care am lansat-o în urmă cu o lună: “Supermame cu superputeri”. Campania este dedicată femeilor, ma­melor în special, care se pierd în agitația cotidiană și uită să se aprecieze pentru toate lucrurile minunate pe care le fac.

“Fără politică” la un post TV axat pe politi­că. Se poate?

Am demonstrat deja că se poate, în edițiile ante­rioare ale emisiunii, și o vom face și acum. Stilul de viață frumos și sănătatea nu fac politică, dar pot fi adoptate de orice politician.

Ce aduce nou “Numai de bine” rebrenduit? Vechea emisiune promova un stil de viaţă fru­mos şi sănătos. Rămâne acesta laitmotivul emi­siunii?

Stilul de viață sănătos este statement-ul acestei emisiuni și nu se va schimba. Ceea ce a suferit o mo­dificare este formatul. Ne-am despărțit de colegele mele alături de care am prezentat edițiile anterioare și am venit cu rubrici noi, care vor fi prezentate de oameni care nu au mai făcut până acum televiziune. Este cazul bloggerului de fashion Carmen Negoiță și al antrenorului de fitness Ștefan Țenescu. Am ales oa­meni care nu au experiență TV, dar stăpânesc foarte bine un domeniu. Este o provocare și pentru noi, și pentru ei.

Cum s-a ales noua echipă?

Am căutat foarte mult să punem în evidență o abordare fresh a emisiunii. Vom avea rubrici noi, abordări noi și oameni noi. Televiziunea trebuie să se schimbe în același timp cu stilul de viață al oame­nilor care ne privesc. Atât timp cât viața noastră este dinamică, și stilul emisiunii ar trebui să fie la fel. Noua echipă a fost aleasă căutând cele mai reprezentative modele din fiecare domeniu, oameni care să vorbeas­că cu pasiune despre ceea ce fac.

Ce face fiecare dintre voi? Ce rubrici aţi păs­trat şi ce e nou?

Eu voi fi prezentatorul emisiunii și am păstrat una dintre rubricile mele preferate: sănătatea. Colegii mei vor avea rubrici care vor aborda subiecte culinare, de modă, sport, vom avea și o rubrică pentru pasiona­ții de filme și cărți sau DIY. Jumătate dintre rubricile actualei emisiuni sunt noi. Sperăm să fie o surpriză plăcută.

×