x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Special Luptându-se cu propriii subalterni, Clotilde Armand pune bețe în roate măsurilor de restricție luate de Guvern

Luptându-se cu propriii subalterni, Clotilde Armand pune bețe în roate măsurilor de restricție luate de Guvern

de Ion Alexandru    |    08 Apr 2021   •   08:30
Luptându-se cu propriii subalterni, Clotilde Armand pune bețe în roate măsurilor de restricție luate de Guvern

Primarul Sectorului 1 își amenință subalternii cu tăierea salariilor, dacă nu se prezintă fizic la serviciu. Clotilde Armand a decis, totodată, să prelungească cu două ore programul de lucru pentru ziua de vineri, în ciuda recomandărilor venite dinspre factorii guvernamentali legate de telemuncă și de lucrul în ture.

 

“Observ că unii angajați din Primăria Sectorului 1 au impresia că sunt în vacanță. Da, da. Sau că locuitorii acestui sector sunt obligați să le plătească salariile pentru figurație... sau să plece de la locul de muncă când au chef. Nu știu cum i-a obișnuit fosta administrație însă vă spun ferm că eu nu voi tolera așa ceva. De astăzi, toți funcționarii primăriei și din subordonate care nu-și folosesc cartelele pentru pontaj sau registrul de prezență nu vor mai fi plătiți. E simplu: ești plătit cât muncești. Un alt aspect: am trimis către Casa Naţională de Asigurări de Sănătate o adresă să verifice și să ne comunice situația celor care folosesc concediile medicale. Avem multe suspiciuni că aceste concedii sunt folosite abuziv. De asemenea, vom schimba regulamentul intern pentru ca în ziua de vineri să nu se mai lucreze până la ora 14.00. Să se lucreze până la ora 16.30. Așa cum e normal”, a scris, ieri dimineață, edilul Sectorului 1, Clotilde Armand, pe contul său de socializare.

Surse din instituție au precizat, pentru “Jurnalul”, că, în ultima perioadă, primarul Armand a luat o serie de decizii catalogate drept absurde, declarându-le, practic, război atât consilierilor locali, cât și celor angajați. În războiul acesta, edilul ignoră, astfel, recomandările făcute atât de secretarul de stat în Ministerul Sănătății, Andreea Moldovan, cât și de doctorul Raed Arafat, care au cerut cât mai multă telemuncă, în special în instituțiile publice, pentru a putea fi respectate noile restricții de mobilitate introduse recent de Executiv. Una dintre aceste restricții vizează limitarea programului magazinelor, în weekend, deci inclusiv vinerea, până la ora 18.00. 

×